Sezon na dynię

Ewa Wachowicz zaprasza widzów na kolejny - już 542. - odcinek programu "Ewa Gotuje". Tym razem jego gospodyni podzieli się z widzami przepisem na przepyszny krem z rzodkiewki, stek wieprzowy z dodatkiem anchois oraz tiramisu z ciastem kataifi.

Oryginalny przepis na tiramisu to jedna z propozycji Ewy Wachowicz w najnowszym odcinku programu | Fot. materiały prasowe/Polsat

Rzodkiewkę najczęściej jemy na surowo (samą lub jako składnik sałatek), ale znakomicie sprawdzi się też na ciepło - lekko podgrzana w wodzie, podana z masłem oraz bułką tartą, czy też duszona a nawet zapiekana. Może być również składnikiem zup. Dlatego właśnie na bazie tego wiosennego warzywa Ewa zrobi znakomity krem, zagęszczony poczciwymi ziemniakami.

Daniem głównym będą steki wieprzowe z rusztu. Wyjątkowo soczyste i znakomicie doprawione masłem solonym z zaskakującym dodatkiem w postaci anchois.

Na deser autorka programu przygotuje mocno waniliowy deser w stylu włoskiego tiramisu. Ale uwaga - z bliskowschodnim ciastem kataifi.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 542. odcinek

Opracowała: Monika Zysk

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
2
15 min
9
Ciasta Kruche ciasto ze śliwkami

Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...

Odsłon: 23020

60 min
16
Dania główne Marry me chicken

Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...

Odsłon: 15429

30 min
15