Późna wiosna to doskonała pora na porządki w spiżarni i przygotowanie miejsca na nowe przetwory. Ewa Wachowicz wśród swoich zapasów znalazła domowy przecier pomidorowy, dlatego pierwszą potrawą w 514. odcinku programu „Ewa gotuje” będzie zupa pomidorowa z jego udziałem. Zobaczymy jednak, jak zrobić zaskakujące wydanie tej popularnej w Polsce potrawy. Oryginalne, bo na orientalną nutę, czyli zabielone mleczkiem kokosowym.
Drugie danie również będzie niecodzienne, ponieważ autorka programu przyrządzi klasyczne, polskie pierogi, ale z nadzieniem w stylu śródziemnomorskim - z ricotty, parmezanu i bazylii. Po obiedzie przyjdzie pora na coś słodkiego, a będą to bezy z bitą śmietaną i owocami.
Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje”?
Są dostępne na PolsatBoxGo »
Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 514. odcinek
Opracowała: Joanna Cebulak-Brzykcy