Najlepsze pomysły na roladki obiadowe

To już ostatni odcinek kulinarnego programu „Ewa gotuje” w tym sezonie, dlatego tym bardziej warto towarzyszyć Ewie Wachowicz w kuchni - w sobotę, wyjątkowo o godz. 10:05. Prowadząca zajrzy do spiżarni z przetworami, przygotuje polskie dania w nietypowej odsłonie i poda lekki deser, idealny na wiosnę i lato.

Zapowiedź 514. odcinka programu „Ewa gotuje” | Fot. materiały prasowe/Polsat

Późna wiosna to doskonała pora na porządki w spiżarni i przygotowanie miejsca na nowe przetwory. Ewa Wachowicz wśród swoich zapasów znalazła domowy przecier pomidorowy, dlatego pierwszą potrawą w 514. odcinku programu „Ewa gotuje” będzie zupa pomidorowa z jego udziałem. Zobaczymy jednak, jak zrobić zaskakujące wydanie tej popularnej w Polsce potrawy. Oryginalne, bo na orientalną nutę, czyli zabielone mleczkiem kokosowym.

Drugie danie również będzie niecodzienne, ponieważ autorka programu przyrządzi klasyczne, polskie pierogi, ale z nadzieniem w stylu śródziemnomorskim - z ricotty, parmezanu i bazylii. Po obiedzie przyjdzie pora na coś słodkiego, a będą to bezy z bitą śmietaną i owocami. 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 514. odcinek

Opracowała: Joanna Cebulak-Brzykcy

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Zupa botwinkowa z jajkiem

Zupa botwinkowa to zupa z buraków razem z liśćmi. Przepis na tę zupę jest bar...

Odsłon: 37

30 min
1