Najlepsze przepisy na Tłusty Czwartek

W sobotę 10 września o godzinie 10:10 w telewizji Polsat Ewa Wachowicz zdradzi przepis na francuską zupę Vichysoisse, na danie główne zaserwuje danie na słodko – makaron z twarogiem i truskawkami, natomiast na deser będzie sorbet z arbuza i malin. W programie „Ewa gotuje” gospodyni podzieli się sprawdzonymi przepisami i różnymi ciekawostkami dotyczącymi składników swoich potraw.

Fot. materiały prasowe/Polsat

To, że coś ma tajemniczą nazwę, wcale nie oznacza, że musi być bardzo skomplikowane. Tak jest chociażby w przypadku francuskiej zupy Vichysoisse, która jest bardzo łatwym w przygotowaniu kremem z poczciwych ziemniaków, od lat podawanym w okolicach uzdrowiska Vichy, jak też w samym kurorcie. I właśnie od tej receptury rozpocznie się kolejny odcinek „Ewa gotuje”. 

Każdy z nas ma jakieś ulubione danie z lat młodości, a nawet kilka. Będąc dzieckiem zajadałam się makaronem z twarogiem i truskawkami i właśnie taką potrawę przygotuję w programie, wykorzystując własnoręcznie przyrządzony ser biały.

Po obiedzie zobaczymy, jak zrobić sorbet z arbuza i malin. Ale to nie wszystko – autorka programu zabierze nas na wycieczkę w góry. Z kamerą dotrze do bacówki na Hali Barankowej w Zawoi, gdzie niezmiennie od lat blisko 40 wytwarzane są góralskie sery. 

„Ewa gotuje" odcinek 456 - emisja w sobotę 10 września o godzinie 10:10 w Polsacie oraz Polsat Go! 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Ciasteczka marchewkowe

Przepis na pyszne ciasteczka marchewkowe z płatkami owsianymi i cynamonem, kt...

Odsłon: 2415

15 min
15
Desery Domowe ptasie mleczko

Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...

Odsłon: 2417

60 min
6
Sałatki Sałatka norweska

Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...

Odsłon: 7097

15 min
10
Zupy Zupa ogórkowa

Prosta i smaczna zupa ogórkowa, przygotowana na bulionie mięsnym i ogórków ki...

Odsłon: 7970

30 min
9