Boże Narodzenie na słodko

W kuchni Ewy Wachowicz królują przede wszystkim składniki dobrej jakości. W 520. odcinku prowadząca przygotuje z nich pyszne i zdrowe dania. Aromatyczna zupa rybna, genialna zapiekanka pełna warzyw z wyrazistym oscypkiem, oraz słodkie rogaliki z wybornym owocowym kremem. Jeśli lubisz gotować, już w sobotę o 11:00 koniecznie obejrzyj najnowszy odcinek "Ewa gotuje".

Zapowiedź 520. odcinka programu „Ewa gotuje” | Fot. materiały prasowe/Polsat

Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych, miejscowych producentów. A że w Zawoi jest hodowla pstrągów, to kolejny program zacznie się od stylizowanej na włoską minestrone zupy jarzynowej z tą właśnie rybą. 

Na drugie danie zrobi zapiekankę warzywną z serem gorgonzola i oscypkiem. Będzie też coś słodkiego – Ewa upiecze rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem bananowym. 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 519. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Pychotka bożonarodzeniowa

Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...

Odsłon: 12276

>60 min
15
Ciasta Domek z piernika

Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...

Odsłon: 1385

>60 min
18
Przekąski Zapiekane ziemniaczki

Tak przygotowane ziemniaki mogą być do drugiego dania lub jako przekąska.

Odsłon: 1777

30 min
7
Przekąski Śledź po kaszubsku

Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...

Odsłon: 5207

30 min
2