Najlepsze przepisy na ogórki

Wiosenną ramówkę Ewa Wachowicz rozpocznie od przyrządzenia żurku na domowym zakwasie i ciemnym piwie. Następnie zdradzi przepis na regionalny kołacz zawojski. W programie zaprezentuje również pyszną przystawkę – deskę masła z wędzonym pstrągiem. Na koniec pokaże, jak zrobić wilgotne, marchewkowe muffinki, którym nikt się nie oprze.

Zapowiedź 502. odcinka programu "Ewa gotuje" | Fot. materiały prasowe/Polsat

Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa Wachowicz nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na pierwszy ogień – i to dosłownie – pójdzie tradycyjny polski żurek, przy czym autorka programu zrobi tę zupę trochę nietypowo, bo na świeżym powietrzu, w kociołku.

Do przygotowania drugiej potrawy przyda się piekarnik, jak też ciepłe wnętrze, ponieważ jednym ze składników będą drożdże. Z tego powodu Ewa przeniesie się do kuchni, gdzie pokaże jak zrobić lokalny przysmak – kołacz zawojski. Ale uwaga – nie będzie to deser!

Kolejny przepis również zaskoczy widzów, bowiem na własnoręcznie wyciętej przez Ewę desce do krojenia pojawi się spora porcja masła naszpikowana lokalnymi przysmakami, m.in. wędzoną rybą i oscypkiem.

Na deser będą zaskakujące muffinki z tartą marchewką i pestkami dyni.

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 502. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Ogórki w zalewie curry

Chrupiące, pikantne ogóreczki w zalewie curry to doskonała przekąska imprezow...

Odsłon: 3998

60 min
6
Przetwory Buraczki do słoików na zimę pasteryzowane w piekarniku

Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...

Odsłon: 6892

>60 min
8
Przetwory Cukinia jak ananas

Cukinia to fantastyczne warzywo. Cukinia zapakowana do słoików przywoła lato...

Odsłon: 2379

>60 min
10
15 min
10