Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie.

Składniki:

- 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm
- 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę
- 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę
- Szczypta kminku
- 2 kostki paprykowe knorr
- 80g maki pszennej
- 2 ząbki czosnku
- 4 ziarenka czarnego pieprzu
- 3 ziarenka Ziela angielskiego
- 2 listki laurowe


Sposób przygotowania:

1. W garnku o szerokim dnie podsmaż boczek aż prawie zupełnie się wysmaży dodaj cebule smaż około 5 minut ciągle mieszając.

2. Dodaj mięso smaż aż zacznie skwierczeć, co oznacza że soki odparowały, mięso podsyp mąką dodaj kostki paprykowe, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy całość zalej 1 litrem wody.

3. Dodaj pokrojone ziemniaki

4. Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem aż mięso będzie zupełnie miękkie.

Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 50 min
Kuchnia Węgierska

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci

Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystar...

Odsłon: 6555

60 min
17
30 min
34
Sałatki Świetna sałatka

Połączenie ryżu , tuńczyka oraz warzyw, tworzy smaczną sałatkę na kolację i n...

Odsłon: 162

15 min
1
Desery sufleciki z truskawek

Jeżeli komuś jeszcze ostały się truskawki, proponuję zrobić lekki, puszysty d...

Odsłon: 52

60 min
1
Desery Serniczki z truskawkami

Sezon na truskawki trwa w najlepsze, dlatego dzisiaj wykorzystamy je do przyg...

Odsłon: 127

60 min
1
30 min
2