Składniki:
- 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm
- 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę
- 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę
- Szczypta kminku
- 2 kostki paprykowe knorr
- 80g maki pszennej
- 2 ząbki czosnku
- 4 ziarenka czarnego pieprzu
- 3 ziarenka Ziela angielskiego
- 2 listki laurowe
Sposób przygotowania:
1. W garnku o szerokim dnie podsmaż boczek aż prawie zupełnie się wysmaży dodaj cebule smaż około 5 minut ciągle mieszając.
2. Dodaj mięso smaż aż zacznie skwierczeć, co oznacza że soki odparowały, mięso podsyp mąką dodaj kostki paprykowe, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy całość zalej 1 litrem wody.
3. Dodaj pokrojone ziemniaki
4. Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem aż mięso będzie zupełnie miękkie.
Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 50 min
Kuchnia Węgierska
Gulasz po Węgiersku
Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Szaszłyki z halloumi i cukinią
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
7
Przekąski
Szparagi w boczku na grilla
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
- Grill
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Szparagi
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
- Jajka
Odsłon: 43
0
REKLAMA