Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku.

Autor tej książki - piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem - podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo - od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży, po instrukcje budowy prostych urządzeń niezbędnych do wyrobu tego alkoholu. Opisano w niej także poszczególne etapy powstawania piwa, m.in. śrutowanie i filtrowanie.
Zatem jeśli masz ochotę na monachijskie jasne, austriackie marcowe lub czeskiego pilznera własnej roboty, warto sięgnąć po tę książkę. Informacje w niej zawarte pozwolą niewielkim kosztem i wysiłkiem stworzyć domowy minibrowar.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka jajeczna z groszkiem

Prosta, małoskładnikowa i budżetowa sałatka jajeczna z groszkiem, przebój moi...

Odsłon: 15

15 min
1
30 min
1
Przekąski Chrzanowe jajka

Wielkanoc to czas jajek podawanych na dziesiątki sposobów. Niewątpliwym przys...

Odsłon: 1666

30 min
2
Sałatki Sałatka krabowa

Sałatka z paluszkami krabowymi to lekka, subtelna w smaku przystawka o subtel...

Odsłon: 30

15 min
1
Desery Krem pistacjowy

Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...

Odsłon: 2859

30 min
4
15 min
3