Konkurs: sałatki i surówki

Jajka z łososiem i kaparami

Gotowane jajka to pożywne danie, które jest bogate w wiele cennych składników odżywczych. Ich zaletą jest również to, że można je przyrządzać na wiele różnych sposobów, a w zależności od dodatków zyskują zupełnie nowy smak i niepowtarzalny charakter. Wzbogacone o łososia i kapary, stanowić mogą nawet wykwitną przekąskę na przyjęcie czy rodzinną uroczystość.

Fot. materiały prasowe

Składniki (10 porcji):

· 5 jajek

· 50 g łososia wędzonego

· 1 łyżka jogurtu greckiego

· 1 łyżeczka majonezu

· kapary z szypułkami Il Conte di Roma

· ulubione kiełki

· sól, pieprz

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie przelewamy zimną wodą, studzimy i delikatnie obieramy.

2. Przekrajamy jajka na połówki i wyciągamy z nich żółtka.

3. Rybę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do niej pokrojone żółtka, jogurt, majonez i kiełki. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku.

4. Faszerujemy połówki jajek przygotowanym farszem, a na koniec posypujemy kaparami.

Źródło: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Omlet warzywny z ośmiorniczkami

Omlet to fajny prosty i szybki pomysł na pożywne śniadanie lub smaczną kolacj...

Odsłon: 23

30 min
2
>60 min
25
Desery Fale Dunaju

Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju

Odsłon: 938

>60 min
6
Napoje Podpiwek kujawski

W smaku lekko kawowy napój z goryczką

Odsłon: 1455

15 min
28
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
Przekąski Sałatka z ryżu

Delikatna sałatka na śniadanie.

Odsłon: 30

30 min
1

Polecane artykuły

Informacje Najpopularniejsze przepisy czerwca

Przekonaj się, które dania okazały się najchętniej wyszukiwane na przełomie wiosny i lata. Oto 10 najpopularniejszych przepisów naszych użytkownikó...

0
Informacje Jak wykorzystać resztki mięsa z rosołu? Sposoby na tani i szybki obiad!

Zastanawiasz się, jak wykorzystać resztki mięsa z rosołu? Możliwości jest naprawdę dużo! Kotlety, pasty, pyzy czy sałatki to tylko kilka z wielu op...

0
Informacje Jak wykorzystać ciasto francuskie, które zalega ci w lodówce? Oto 6 niezawodnych pomysłów!

Ciasto francuskie to bardzo uniwersalny składnik, który doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami. Jak wykorzystać ci...

1
Informacje Jak upiec karkówkę? Te rady sprawią, że będzie miękka i soczysta

Karkówka to jedno z ulubionych mięsnych dań Polaków. Karczek może być przygotowywany na grillu, w marynacie lub bez. Świetnie będzie także smakować...

1