Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb ma dość specyficzny smak, który przypadnie do gustu miłośnikom płatków kukurydzianych. Idealny dla osób na diecie bezglutenowej.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 49
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23961
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 454
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 274
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 49
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23961
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 454
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 274
Składniki
Mleko podgrzewam. Sypkie składniki umieszczam w misce i dokładnie je ze sobą mieszam, a następnie dodaję do nich ciepłe mleko i jajo. Wszystkie składniki łączę ze sobą. Ciast będzie stosunkowo rozwodnione i mało zwarte.
Keksówkę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Ciasto wlewam do formy, przykrywam ściereczką i pozostawiam w ciepłym miejscu na około 40-45 minut.
Chleb piekę w 200 st. C przez około 35 minut. Chlebek wyciągam z blaszki dopiero po ostygnięciu, gorący jest łamliwy.