Już dzisiaj pierwszy odcinek trzeciej serii "Bake off - Ale ciacho!"

Co czeka uczestników nowej edycji programu? Jakie konkurencje przygotowali jurorzy i wreszcie, co zmieniło się w nowej edycji jednego z najsłodszych programów TVP2?

Dlaczego, tak bardzo lubimy ten program? Otóż, przez 10 tygodni będziemy mogli śledzić rywalizację, polskich amatorów-cukierników o nagrodę główną, wartą aż 50 tys. złotych oraz tytuł Polskiego Mistrza Wypieków. W bitwie zmierzą się ze sobą m.in.: informatyk (Kamil, który jest również użytkownikiem naszego serwisu), licealista, nauczyciel matematyki, germanistka oraz hodowca pszczół. Uczestnicy programu muszą popisać się kulinarną wiedzą przygotowując wytrawne i słodkie wypieki m.in. kuchni polskiej, włoskiej i francuskiej. Nie zabraknie tych idealnych na śniadanie i imprezę dla dzieci.

W pierwszym odcinku trzeciej serii „Bake Off - Ale Ciacho!" czekać będą na nas wielkie emocje, wzruszenia i kilka niespodzianek. Do prowadzącej Marceliny Zawadzkiej dołączy Kasia Kołeczek, a w roli jurora, oprócz Krzysztofa Ilnickiego, zobaczymy jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce - Michała Brysia. To będzie niezwykle słodki odcinek! W konkurencji technicznej uczestnicy zmierzą się z przepisem na obłędnie czekoladowy deser, a w zadaniu autorskim przygotują czekoladowe ciasto na bazie brownie. Jurorzy wybiorą gwiazdę wypieków tygodnia oraz osobę, która już na początku słodkich zmagań pożegna się z programem.

Przypomnijmy, drugą edycję programu "Bake off - Ale Ciacho" wygrała Małgorzata Nagat, która o dziwo nie jest wielką wielbicielką cukru. Postawiona przed wyborem - pizza czy ciasto zawsze wybierze pizzę. Dlatego do swoich słodkości przemycała wytrawne elementy i starała się z nich stworzyć idealną słodko-słoną kompozycję. Uwielbia połączenia słodyczy z przyprawami, ziołami i kwiatami. Jej finałowy tort zachwycił jurorów. Jeśli chcecie zmierzyć się z tym wypiekiem, tutaj znajdziecie pełny przepis. Kliknij >>

Pierwszy odcinek nowej edycji programu zobaczymy na antenie TVP2 już dzisiaj o godzinie 21:45.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dodatki Smalec domowy z boczkiem wędzonym

Mój domowy smalec to prosty przepis na pyszne smarowanie, jest to słonina pok...

Odsłon: 620

60 min
8
30 min
3

Polecane artykuły

Informacje Szkolenia kulinarne – na jaki kurs warto się zapisać?

Ostatnimi czasy preferencje żywieniowe Polaków bardzo się zmieniły. Coraz rzadziej przygotowujemy ciężkostrawne dania i często rezygnujemy z gęstyc...

0
Informacje Biały makijaż oczu z kolorową kreską krok po kroku

Pamiętam, jak pierwszy raz zdecydowałam się na eksperyment z białym makijażem oczu, dodając do niego kolorową kreskę - efekt był oszałamiający i od...

0
Informacje Koktajl z kiszonej kapusty na odchudzanie. Pije regularnie, będziesz mieć talię osy

Szczupła sylwetka to marzenie wielu osób, najprostszym sposobem, aby ją osiągnąć, jest oczywiście odpowiednio zbilansowana dieta, deficyt kaloryczn...

1
Informacje Wiosenna dieta owsiankowa. Oczyszcza, wzmacnia i dodaje energii

Na czym polega dieta owsiankowa? Choć przyjmuje różne postacie, zawsze koncentruje się na jednym produkcie, czyli owsiance. Odkryj, dlaczego warto...

2