Kaszka manna jagodowa

Tak przygotowana kasza manna zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym.

SKŁADNIKI

- 1 szklanka jagód

- 1 szklanka mleka

- 3 łyżki kaszy manny

- 2 łyżki cukru

- ¼ łyżeczki kardamonu

PRZYGOTOWANIE

Krok 1
Jagody miksujemy na gładki mus.

Krok 2
Do garnka wlewamy pół szklanki mleka, cukier i przygotowany mus jagodowy. Gotujemy na małym ogniu.

Krok 3
Do miski wlewamy pozostają część mleka i dodajemy kaszę mannę z kardamonem. Gdy mleko z jagodami się zagotuje, dodajemy mleko z kaszą. Gotujemy przez około 4 minuty, mieszając. Po tym czasie odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 4

Gdy kaszka ostygnie, miksujemy ją dokładnie na wysokich obrotach przez parę minut aż będzie puszysta. Przekładamy do miseczek i podajemy. Możemy dodać na wierzch jagody.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
1

Polecane artykuły

Informacje Możesz go jeść bez ograniczeń również podczas odchudzania. Odkryj makaron 0 kalorii

Znasz niskokaloryczny makaron, który nie tuczy? Czy to w ogóle jest możliwe? Okazuje się, że tak! Makaron konjac to nowość z Chin, która podbija in...

19
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

0
Informacje Energetyczny koktajl z pokrzywy. Na nadmiar wody w organizmie i dobrą pracę jelit

Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...

0
Informacje Lepsza od owsianki i kanapek na śniadanie. Przepis na miskę zdrowia, która pomoże schudnąć

Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...

6