Boże Narodzenie na słodko

Nie przegap sezonu na borówki. Możesz wykorzystać je do przygotowania wyjątkowych deserów i koktajli.

SKŁADNIKI

- 0,5 kg borówek + kilka borówek do dekoracji

- 250 ml kefiru

- 250 mleka

- 5 łyżeczek cukru (jeżeli borówki są słodkie to mniej)

- 1 opakowanie cukru waniliowego

- 200 ml Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)

- listki mięty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Krok 1
Borówki czyścimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy mleko, kefir, cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko miksujemy. Wkładamy koktajl do lodówki.
Krok 2
Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Następnie koktajl rozlewamy do szklanek. Dekorujemy ubitą śmietanką Łaciatą. Układamy borówki i listki mięty.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Pychotka bożonarodzeniowa

Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...

Odsłon: 12690

>60 min
15
Ciasta Domek z piernika

Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...

Odsłon: 1437

>60 min
19
Przekąski Zapiekane ziemniaczki

Tak przygotowane ziemniaki mogą być do drugiego dania lub jako przekąska.

Odsłon: 1927

30 min
7
Przekąski Śledź po kaszubsku

Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...

Odsłon: 5790

30 min
4