Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Nie przegap sezonu na borówki. Możesz wykorzystać je do przygotowania wyjątkowych deserów i koktajli.

SKŁADNIKI

- 0,5 kg borówek + kilka borówek do dekoracji

- 250 ml kefiru

- 250 mleka

- 5 łyżeczek cukru (jeżeli borówki są słodkie to mniej)

- 1 opakowanie cukru waniliowego

- 200 ml Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)

- listki mięty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Krok 1
Borówki czyścimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy mleko, kefir, cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko miksujemy. Wkładamy koktajl do lodówki.
Krok 2
Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Następnie koktajl rozlewamy do szklanek. Dekorujemy ubitą śmietanką Łaciatą. Układamy borówki i listki mięty.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
12
Przekąski Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci

Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystar...

Odsłon: 4835

60 min
14
Dania główne Tatar z wędzonej ryby z "kawiorem" z ogórka

Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...

Odsłon: 197

15 min
20