Boże Narodzenie na słodko

Nie przegap sezonu na borówki. Możesz wykorzystać je do przygotowania wyjątkowych deserów i koktajli.

SKŁADNIKI

- 0,5 kg borówek + kilka borówek do dekoracji

- 250 ml kefiru

- 250 mleka

- 5 łyżeczek cukru (jeżeli borówki są słodkie to mniej)

- 1 opakowanie cukru waniliowego

- 200 ml Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)

- listki mięty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Krok 1
Borówki czyścimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy mleko, kefir, cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko miksujemy. Wkładamy koktajl do lodówki.
Krok 2
Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Następnie koktajl rozlewamy do szklanek. Dekorujemy ubitą śmietanką Łaciatą. Układamy borówki i listki mięty.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
11
Desery Ciasteczka owsiane z jabłkiem i cynamonem

Przepis na pyszne, pożywne i aromatyczne ciasteczka owsiane z jabłkiem i cyna...

Odsłon: 4463

15 min
15
Dania główne Łosoś pieczony

Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...

Odsłon: 366

30 min
2
Przekąski Schab z ananasem w galarecie

Plastry duszonego schabu przybrane ananasem, polane galaretą to doskonała prz...

Odsłon: 23555

60 min
30
Ciasta Ciasto pijak

Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...

Odsłon: 3584

60 min
9