Ewa_Gotuje

Kolejny numer Magazynu Pyszne już w kioskach!

W najnowszym numerze magazynu PYSZNE wzięliśmy byka za rogi i udowadniamy, że podroby zasługują na uznanie.

Gotujemy gulasz z policzków wołowych, zapiekamy wątróbkę i dusimy cynaderki. Kuchnia to miejsce dla odważnych! Poza tym rozsmakowujemy się w daniach z kapusty, poznajemy różne rodzaje mąki, a w warsztatach kulinarnych pieczemy domową pizzę. W wolnym czasie jedziemy na kulinarną wyprawę do Czech, a po powrocie pieczemy ciasta - niebiańskie łakocie, które skuszą nawet najbardziej wstrzemięźliwego anioła. No i przede wszystkim uważnie wypatrujemy wiosny. Kalendarzowa jest już z nami, teraz czas na pobudkę w przyrodzie!

Oto, co czeka na Ciebie w najnowszym wydaniu:

- Bohater sezonu: Kapusta - skarbnica witamin o niejednym obliczu

- Warsztaty kulinarne: Domowa włoska pizza - nie fast food, ale prawdziwy specjał włoskiej kuchni. Teraz wyjdzie i spod Twojej ręki!

- Smaker poleca: Światowa kuchnia na polskich stołach - fasolka po bretońsku, śledź po japońsku, kawa po turecku... Dowiedz się, gdzie tak naprawdę powstały te i inne z pozoru egzotyczne potrawy

- Menu na co dzień: Co dziś jemy? - pomysły na obiad dla zabieganych zwolenników domowego gotowania

- Domowa piekarnia: Bułka z masłem - aromatyczne małe cudeńka z chrupiącą skórką. Upiecz swoje ulubione bułki!

- Smakujemy Polskę: ziemniaczane haluszki z Podhala i andruty kaliskie

- Warsztaty kulinarne: Podroby wracają do łask - nie należy się ich bać! Przekonaj się, że nie tylko z mięsa można zrobić wykwintne, a przede wszystkim wyśmienite potrawy

- Z czym to się je?: Mąka - gubisz się w nowych gatunkach białego puchu? Nie wiesz, do czego ich użyć? Tracisz głowę, gdy słyszysz o typach mąki? Nie martw się - wszystko Ci powiemy

- Do poczytania: Siła z mąki - w podróży szlakiem turystycznym „Młynów Doliny Szreniawy"

- Jedzmy zioła: Pokrzywa - magiczna roślina, która kryje w sobie bezcenne związki

- Widelcem po mapie: Kulinarny czeski film - nie tylko zabytkami Czechy podbijają świat, ale i swoją kuchnią oraz jasnym pilsem

- Warsztaty kulinarne: Soczyście kolorowo - zdrowe, smaczne, a do tego dają ogromne pole do popisu w kuchni - takie właśnie są cytrusy

- Słodkości: Niebiańskie łakocie - słodka rozkosz dla podniebienia. Nie tylko dla aniołów...

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Parówki z wody

Zagotuj wodę włóż do niej parówki , gotujemy 5 minut i gotowe

Odsłon: 50

15 min
1
Dania główne Racuchy cebulowe

Klasyczne obiady nieco Ci się znudziły? Nie martw się! Mamy na to sposób! Nas...

Odsłon: 653

30 min
2
30 min
20

Polecane artykuły

Informacje Kiedy obierać szparagi? Oszczędź sobie pracy, bo nie zawsze jest to potrzebne

Sezon na szparagi trwa dosyć krótko, dlatego warto w pełni go wykorzystać. W sklepach znajdziemy różne rodzaje, zielone, białe, a czasem nawet fiol...

1
Ewa gotuje Mięsa z rusztu według Ewy Wachowicz i Mateusza Gesslera. Przepisy idealne na majówkę

Podczas tegorocznej majówki planujesz przygotować schab z rusztu? Jeśli tak, koniecznie zapoznaj się z przepisami, które w 510. odcinku programu "E...

1
Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0