Otwórz się na róż!

Cydr Lubelski otwiera sezon orzeźwienia, wprowadzając do swojej oferty wakacyjną edycję limitowaną – różowy Cydr Lubelski Rose!

Fot. 123RF/Picsel

Obecnie na rynku dostępnych jest kilka rodzajów Cydru Lubelskiego, takich jak Klasyczny, Antonówka, Niefiltrowany czy Miodowy, a także jego gruszkowy brat czyli Perry Lubelski. Ich smaki są różne, ale łączy je proces produkcji oparty na 100% świeżo tłoczonym soku z jabłek lub gruszki, brak barwników i aromatów oraz naturalny smak, który jest znakiem rozpoznawczym całej marki.

Teraz, jako pierwsi w Polsce, wszystkim miłośnikom cydru serwujemy totalną nowość! Limitowaną edycję Cydru Lubelskiego Rose. To cydr różowy, a jednak przygotowany w 100% ze świeżego soku z jabłek. Skąd zatem pochodzi charakterystyczny, różowy kolor?

Cydr Lubelski Rose swoją niepowtarzalną barwę zawdzięcza odmianie jabłek o czerwonym miąższu - Red Love. Ta wyjątkowa odmiana charakteryzuję się ogromną ilością przeciwutleniaczy, a także posiada ponad 30 razy więcej antyoksydantów niż inne odmiany jabłoni. Sok z odmiany Red Love jest kupażowany z sokami z innych odmian jabłek, a następnie poddawany naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowuje najcenniejsze składniki jabłek oraz autentyczną kompozycję smaków i aromatów.

Konsumenci będą mieli okazję spróbować nowego cydru już w kwietniu. Limitowana edycja Cydru Lubelskiego ROSE będzie dostępna w sklepach w pojemności 1000 ml. Jego rekomendowana cena w kanale handlu nowoczesnego i tradycyjnego wynosi 13,99 zł.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

wszystkie
1
Ciasta Ciasto Beatka

Ciasto Beatka to czekoladowo-kawowy przysmak z orzeźwiającą nutką pomarańczy....

Odsłon: 3205

60 min
12
60 min
12
Dania główne Nadziewana pierś z kurczaka

Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...

Odsłon: 822

30 min
2

Polecane artykuły

Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

0
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

2
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1