Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe.
 
            REKLAMA
                 
        
                    W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością.
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
    Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
 
            
    Wędliny
    Swojski salceson, bardzo prosty przepis, pyszna domowa wędlina.
    
    Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
- Impreza
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Warzywa
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Keto
Odsłon: 25880
                    45
                    
                        
                    
                
             
            
    Dania główne
    Kluski ziemniaczane z okrasą z boczku wędzonego
    
    Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3040
                    4
                    
                        
                    
                
            
    Zupy
    Barszcz z fasolą
    
    To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
                    4
                    
                        
                    
                
             
        REKLAMA
                 
         
             
              
                     
             
                     
             
                     
                     
             
                     
             
             
            