Podwieczorek, Małe popołudniowe co nieco
Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe.
REKLAMA
W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością.
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Napoje
Koktajl truskawkowo - pomarańczowy
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Bez glutenu
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Owoce
- Truskawki
- Przyprawy
- Mięta
- Koktajle
- Dla zdrowia
Odsłon: 62
5
Dania główne
Schab duszony z sosem z cebuli
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Halloween
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Mięso
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Kotlety
Odsłon: 105
7
Przekąski
Szaszłyki z boczniaków
Idealne danie na majówkę!
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Mięso
- Kurczak
- Grzyby
- Boczniaki
- Dla zdrowia
Odsłon: 63
3
Śniadania
Twarożek na śniadanie
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
7
REKLAMA