Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe.

REKLAMA

W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością.
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne
Ziemniaki pieczone z nadzieniem z sałatki z tuńczyka z rzodkiewką
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
- Amerykańska
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 280
5

Zupy
Wiosenna botwinka
Polecam, pyszna zupa.
- Polska
- Bez glutenu
- Buliony
- Kasze i ryż
- Jaglana
- Warzywa
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 1380
8
Sałatki
Sałatka ziemniaczana ze śledziem
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Jabłka
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
Odsłon: 4282
5

REKLAMA
