Najlepsze przepisy na ogórki

Przepisy z Bake Off Junior - Jezioro łabędzie

Efektowna dekoracja oraz piękna kolorystyka. Oto słodka pizza według Jakuba Jakubowskiego.

  • 5 jabłek
  • płatki migdałów do smaku
  • cynamon mielony do smaku
  • goździki mielone do smaku
  • sok z jednej cytryny

Budyń

  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • odrobina wanilii
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 żółtka
  • barwnik niebieski

Dekoracja

  • kwiatki dekoracyjne z opłatka
  • biała czekolada

Ciasto rozwałkować i przełożyć do blachy. Dwa jabłka obrać, pokroić na cienkie plasterki i położyć na pizzy. Posypać płatkami migdałów, cynamonem i mielonymi goździkami. Gdy ciasto będzie się pie-kło, z pozostałych jabłek przygotować łabędzie do dekoracji i skropić je sokiem z cytryny.

Budyń

1,5 szklanki mleka zagotować z masłem, cukrem i wanilią. Pozostałe pół szklanki mleka rozmieszać ze skrobią ziemniaczaną i dwoma żółtkami. Masę dodać do gotującego się mleka. Gotować minutę, mieszając. Dodać barwnik.

Montaż
Budyń wylać na pizzę, rozłożyć łabędzie. Ozdobić kwiatami i startą białą czekoladą.

Pobierz aplikację smaker ciasta i desery

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

5
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

3
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

26