„Veganbanda. Roślinne przepisy dla małych i dużych”

60 wegańskich przepisów nie tylko dla dzieciaków – prosto od autorki bloga kulinarnego Veganbanda!

Wegańskie gofry, koktajl Shreka, trójkolorowy humus, torcik bounty, mrożona kawa bananowa - na co macie ochotę?

Oto książka pełna pomysłów na atrakcyjne roślinne dania oparte na warzywach, owocach, zbożach, kaszach, orzechach i pestkach. Są tu pyszne i kolorowe śniadania, przegryzki do pracy i szkoły, obiady, kolacje, efektowne przysmaki na kinderparty i... bardzo zdrowe wersje niezdrowych słodyczy. Rodzice niejadków, alergików i dzieci z nietolerancją laktozy i glutenu oraz wszyscy amatorzy kuchni wegańskiej znajdą tu prawdziwą kopalnię kuchennych inspiracji. A dzięki malarskim ilustracjom Agnieszki Skopińskiej na pewno nie pogubią się w składnikach.

Gotujcie z tą książką, by dołączyć do najzdrowszej bandy świata!

Ida Kulawik - autorka wegańskiego bloga kulinarnego Veganbanda.pl z przepisami dla dzieci i dorosłych oraz książki „Słodka kuchnia roślinna". Pasjonuje się kuchnią wegańską, lubi przygotowywać proste i zdrowe dania, często wspólnie z dziećmi. Jej druga pasja to podróże, zarówno dalekie, jak i te całkiem bliskie. Z wykształcenia filolożka, ukończyła filologię rosyjską na Uniwersytecie Gdańskim, tam też obroniła doktorat. Zawodowo pracuje jako lektorka języka rosyjskiego.

Agnieszka Skopińska (ur. 1981) - absolwentka Warszawskiej Akademii Sztuk Pięknych. Dyplom obroniła w pracowni projektowania książki prof. Macieja Buszewicza, aneks z grafiki warsztatowej w pracowni prof. Rafała Strenta. Współtworzy kolektyw kreatywny RebelZOO, zajmujący się projektowaniem graficznym oraz wydający swój własny zin „Grafik Rebel" - nieregularnik poświęcony ważnym zjawiskom społecznym.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Ciasto cytrynowe bez pieczenia

Ciasto przygotowane z przepisu Moje domowe jedzenie. oto link do przepisu; h...

Odsłon: 188

60 min
3
30 min
2
Sałatki Sałatka z surowych warzyw

Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.

Odsłon: 352

15 min
2

Polecane artykuły

Informacje Przywołuje smaki dzieciństwa. Jest niskokaloryczna, ale najzdrowiej jeść ją z jajkiem

Zupa szczawiowa to dla wielu osób smak z dzieciństwa. Jedni wspominają ją nostalgią, inni najchętniej zapomnieliby o jej istnieniu. Dziś spróbujemy...

0
Informacje Napój kolagenowy to hit. W stawach przestanie trzeszczeć, skóra odzyska dawny blask

Regularne picie napojów kolagenowych odżywia skórę, włosy i paznokcie oraz pozytywnie wpływa na zdrowie ludzkiego organizmu. Odkryj, jak działają t...

3
Informacje Dlaczego kotlety mielone rozpadają się podczas smażenia? Wystarczy zastosować prostą zasadę

Choć niemal we wszystkich polskich domach to często przyrządzana potrawa, nie każdy wie, jak smażyć mielone, żeby wyszły miękkie i soczyste. Dla ni...

1
Informacje Kruszarka do lodu dla zastosowań gastronomicznych – jaką wybrać?

Kruszarka do lodu to jedno z bardziej niepozornych urządzeń, które jednocześnie jest koniecznym wyposażeniem każdego profesjonalnego baru, restaura...

0