Składniki:
- 100g czerwonej papryki
- 1 cebula średniej wielkości
- 100g białej ryby ( np. karpia)
- 200g łososia
- 200g ziemniaków
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1/2 selera
- 2 kostki paprykowe
- 100g kwaśnej śmietany
Sposób przygotowania:
1. Warzywa pokrój w kostkę podsmaż na oliwie dodaj dwie kostki paprykowe szczyptę roztartego kminku .
2. Całość smaż chwilę , zalej litrem wody doprowadź do wrzenia.
3. Ziemianki pokrój w kostkę dodaj do zupy gotuj aż będą miękkie.
4. Rybę pokrój w kostkę dodaj do gotującej się zupy chwilę jeszcze podgotuj mieszając od czasu do czasu.
5. Zupę podawaj z łyżką kwaśnej śmietany nałożonej na środek talerza.
Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 30 min
Kuchnia Węgierska
Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Ciasta
Domek z piernika
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 399
9
Sałatki
Najlepsza sałatka do pracy
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 14671
21
REKLAMA