Składniki:
- 100g czerwonej papryki
- 1 cebula średniej wielkości
- 100g białej ryby ( np. karpia)
- 200g łososia
- 200g ziemniaków
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1/2 selera
- 2 kostki paprykowe
- 100g kwaśnej śmietany
Sposób przygotowania:
1. Warzywa pokrój w kostkę podsmaż na oliwie dodaj dwie kostki paprykowe szczyptę roztartego kminku .
2. Całość smaż chwilę , zalej litrem wody doprowadź do wrzenia.
3. Ziemianki pokrój w kostkę dodaj do zupy gotuj aż będą miękkie.
4. Rybę pokrój w kostkę dodaj do gotującej się zupy chwilę jeszcze podgotuj mieszając od czasu do czasu.
5. Zupę podawaj z łyżką kwaśnej śmietany nałożonej na środek talerza.
Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 30 min
Kuchnia Węgierska
