Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!

Co jest najbardziej „krakowskie" w smaku? Jakie nowe zjawiska, trendy, inicjatywy pojawiły się w Krakowie? Czy masz swoje propozycje, obserwacje? Weź udział w III edycji konkursu „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!” Wskaż swoje ulubione dania, atrakcje lub zjawiska kulinarne, których nie powstydziło by się żadne europejskie miasto i wygraj atrakcyjne nagrody!

III edycja konkursu „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!" potrwa do 24 maja br. W tym roku można głosować w dwóch kategoriach: „Wyjątkowy produkt kulinarny" oraz „Zjawiska trendy, inicjatywy".

Celem Konkursu jest wskazanie przez internautów:
- produktów kulinarnych kupionych w krakowskich restauracjach lub innych punktach gastronomicznych, które szczególnie zapadają w pamięć ze względu na wyjątkowy smak i oryginalne miejsce

- pomysłów i fenomenów kulinarnych wnoszących nową jakość w kulinarną ofertę Krakowa.

Na zwycięzców konkursu czekają atrakcyjne nagrody: voucher na kolację w Restauracji Magnes, voucher na kolację w Restauracji Farina, zaproszenia na lunch w Amarone Ristorante, zaproszenie na Bufet Surf&Turf w Hotelu Radisson Blu, voucher na romantyczną kolację dla dwojga w Hotelu Wit Stwosz, voucher na pobyt w hotelu Wit Stwosz, bilety do Centrum Wspinaczkowego Forteca, bilety na spektakl w Teatrze Groteska, a także na koncert realizowany w ramach festiwalu Sacrum Profanum.

Konkurs składa się z dwóch etapów. Aby powalczyć o nagrody wystarczy wziąć udział przynajmniej w jednym z nich.

I etap konkursu

W I etapie konkursu od 20 kwietnia do 4 maja wystarczy wejść na stronę www.krakow.pl, wypełnić zamieszczoną tam ankietę i wskazać:
a) wybrany produkt kulinarny, miejsce jego nabycia,
b) ciekawe zjawisko lub trend w ofercie kulinarnej Krakowa.
Następnie (w kilku zdaniach) uzasadnić swój wybór oraz podać swoje dane kontaktowe.

II etap konkursu

Propozycje konkursowe wybrane z I etapu konkursu przez organizatorów wraz z laureatami z poprzednich edycji, zostaną opublikowane na strone www.krakow.pl 11 maja w formie sondy. Internauci będą mogli zagłosować na wybrany przez siebie produkt.

Te z propozycji, które w terminie od 11 do 24 maja, otrzymają najwięcej głosów przesłanych przez internautów, zostaną laureatami tegorocznej edycji Konkursu. Laureaci poprzednich edycji to: Frytki Belgijskie, Kremówka z Coctail-baru, Krakowski Kumpir, Kiełbaska z niebieskiej Nyski, Ciastko „Dzwon Zygmunta", Lody z ul. Starowiślnej 83, Sznycel olbrzym z Kompanii Kuflowej „Pod Wawelem", Torty z Galerii Tortów Artystycznych, Zapiekanka z pętli tramwajowej Bronowice Małe, Śledzie z „Ambasady Śledzia", Zapiekanki Bieńczyckie, i Zapiekanka u Endziora, Pierogi z Jadłodajni „U Stasi".

Konkurs „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!" jest prowadzony w ramach 10. jubileuszowej edycji Akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji 2015, której organizatorem jest Urząd Miasta Krakowa, przy współpracy z Krakowską Kongregacją Kupiecką, Krakowskim Biurem Festiwalowym i Urzędem Marszałkowskim Województwa Małopolskiego.

Smaker.pl objął wydarzenie patronatem medialnym.

 

WEŹ UDZIAŁ W KONKURSIE

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
3
Dania główne Danie z bobu i młodych ziemniaków

Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...

Odsłon: 125

30 min
5
30 min
3
Śniadania Jajecznica ze szczypiorkiem

Prosta, delikatna jajecznica z dodatkiem mleka i szczypiorku doskonała na szy...

Odsłon: 166

15 min
5
Ciasta Brzoskwiniowa nuta

Delikatne, subtelne ciasto , pięknie wygląda i super smakuje.

Odsłon: 149

60 min
7

Polecane artykuły

Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

5
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

1
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

26
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

326