Na co dzień Tomasz prowadzi firmę architektoniczno-budowlaną, która zajmuje się renowacją i przebudową starych obiektów. Swoje życie dzieli pomiędzy Łodzią oraz maleńką wsią w Lubuskiem. To właśnie tam oddaje się największym pasjom - pszczelarstwu (ma niewielką, liczącą 10 uli pasiekę), grzybobraniu i pracy w ogrodzie. Piecze i gotuje dla partnera, znajomych, rodziny... ale głównie dla siebie. Jak sam przyznaje, lubi organizować przyjęcia i gotować duże ilości jedzenia dla gości. „Bake Off - Ale Ciacho!" stał się dla Tomasza niezwykłą okazją do realizacji swojej pasji oraz poszerzania umiejętności cukierniczych. Sprawdźcie sami, jak bardzo udało mu się rozwinąć w trakcie programu.
Wypiek Tomasza z pierwszego odcinka
Dokładny przepis na "Śniadanie na trawie" Tomasza znajdziesz tutaj.
Dokładny przepis na paszteciki Tomasza znajdziesz tutaj.
Dokładny przepis na tort cukiniowy Tomasza znajdziesz tutaj.
Dokładny przepis na "Trzy damy przy herbacie" znajdziesz tutaj.
Dokładny przepis na tort finałowy znajdziesz tutaj.