Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

ATLAS GRZYBÓW

Dodaj do książki
Dodaj do książki
0
Wyślij
Wyślij
0
Zapisz do
Zapisz do książki

Książki kucharskiej

Gdy ze ściółki między drzewami wychylają swe kapelusze pierwsze grzyby, oznacza to, że rozpoczyna się najlepszy czas dla grzybiarzy. Jednak nie wszyscy wiedzą, gdzie można znaleźć borowika, maślaka czy podgrzybka. Czy te ulubione przez nas grzyby rosną w lasach liściastych czy iglastych? Jak nazywają się smaczne grzyby jadalne, które znaleźć można na łące? Jakie grzyby można zbierać? A jakie są trujące?

Korzystając z atlasu, bez trudu rozróżnisz gatunki grzybów jadalnych, poznasz typowe środowisko wzrostu poszczególnych gatunków oraz dowiesz się, które grzyby są jadalne, a które trujące.
Opisy uzupełnione są pięknymi, kolorowymi zdjęciami grzybów rosnących w ich naturalnym środowisku oraz symbolami ułatwiającymi rozpoznawanie grzybów.

Komentarze

Więcej

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Ciasto z czekoladą w proszku

Niektóre ciasta powstają z potrzeby wykorzystania zalegających produktów. Tak...

Odsłon: 4592

30 min
4
Przekąski Szybkie rogaliki

Mają lekko słodki, orzechowy smak, a ich kruchą konsystencję idealnie łączy s...

Odsłon: 259

15 min
2
Desery Ciasto a'la Mars

No nie wiem jak Wy, ale ja do niedzielnej kawki uwielbiam przegryźć coś słodk...

Odsłon: 2923

30 min
4
Napoje Koktajl z malin mrożonych

Coś dla relaksu popołudniowego przygotowałam koktajl z malin mrożonych, który...

Odsłon: 177

15 min
3
Przejdź na