Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak doprawianie czerwonego barszczu wytrawnym winem lub podbarwianie rosołu karmelem, nauczyć się eksperymentować z przyprawami i ziołami.
Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem!
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Przepis dnia
Dania główne
Krokiety z mięsem i pieczarkami
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2958
24
Ciasta
Piernik wileński z mąki żytniej
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3979
4
Ciasta
Piernik staropolski - domek z piernika
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 793
7
REKLAMA