Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak doprawianie czerwonego barszczu wytrawnym winem lub podbarwianie rosołu karmelem, nauczyć się eksperymentować z przyprawami i ziołami.
Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem!

REKLAMA

Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Desery
Wegański deser migdałowy z wiśniami
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
5

Dania główne
Gołąbki bez zawijania
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 782
9

Zupy
Zupa pieczarkowa z porem i chili
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Papryka
- Grzyby
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Tymianek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 78
1

REKLAMA
