Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak doprawianie czerwonego barszczu wytrawnym winem lub podbarwianie rosołu karmelem, nauczyć się eksperymentować z przyprawami i ziołami.
Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem!

REKLAMA

Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Dodatki
Ziemniaki gniecione z brukwią
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 106
5

Zupy
Zupa gulaszowa z polędwicą
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Mięso
- Wieprzowina
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 1859
5
Dania główne
kapusta pekińska z pomidorami
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 240
4
Dania główne
Tortille z warzywami i serem halloumi
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6338
14

REKLAMA
