Przedwiosenna odnowa - najlepsze przepisy

Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem!

Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak doprawianie czerwonego barszczu wytrawnym winem lub podbarwianie rosołu karmelem, nauczyć się eksperymentować z przyprawami i ziołami.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Pieczywo Domowe chrupiące bułeczki

Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...

Odsłon: 280

60 min
2
Ciasta Mazurek pistacjowy

W ostatnim czasie pistacjowe wypieki podbiły serca Polaków. Nie może więc ich...

Odsłon: 5994

60 min
9
30 min
2
Ciasta Rademenes

Nazwa Rademenes wszystkim chyba kojarzy się z czarnym kotem. Zapewne dlatego...

Odsłon: 7699

60 min
10
Desery ciasto półkruche

Przepis na półkruche ciasto, które stanowi podstawę do przygotowania niektóry...

Odsłon: 6762

60 min
11