ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego

Jak z prostych składników zrobić efektowne i pyszne dania? Odpowiedź znajdziesz w debiutanckiej książce kucharskiej Eryka Wałkowicza, stuprocentowego roślinożercy, autora jednego z najpopularniejszych blogów o kuchni roślinnej w Polsce – erVegan.com.

Już 15 marca swoją premierą będzie miała debiutancka książka kucharska Eryka Wałkowicza, dietetyka i autora jednego z najpopularniejszych blogów o kuchni roślinnej w Polsce - ervegan.com. Stuprocentowy roślinożerca i wirtuoz smaków w jednym, który wiedzę żywieniową zdobywał na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. O jedzeniu można mówić wiele, ale tylko on robi to bez ściemy!

ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego to zbiór niezwykłych, oryginalnych niekiedy zaskakujących przepisów, które pokochają nawet zatwardziali mięsożercy. Ta książka to połączenie pasji, smaków, niekonwencjonalnego łącznia składników, tajników dobrze zbilansowanej diety oraz apetycznych, wykonanych przez samego autora fotografii. Z ErVeganem kuchnia roślinna wcale nie musi być nudna, tym samym autor obala panujący obecnie stereotyp weganina „chudzielca".

Gotowanie jest przygodą, która pochłonie każdego, kto będzie w stanie się jej poddać. Jesteś na nią gotowy? Jeśli odpowiedziałeś TAK to przygotuj się na jazdę bez trzymanki w odkrywaniu najdzikszych zakamarków kulinarnej kreatywności.

Zamień marchewkę w przepyszny pasztet, ciecierzycę w słodkie ciasto, a jarmuż w chrupiące chipsy! Z tej książki dowiesz się, dlaczego urozmaicone posiłki to podstawa diety roślinnej oraz jak łączyć podstawowe składniki w kuchni, aby uzyskać nie tylko smaczne i sycące potrawy, ale również w pełni zbilansowane posiłki.

A to wszystko z punktu widzenia faceta i dyplomowanego dietetyka. Gotowanie jeszcze nigdy nie było tak proste.

Obowiązkowa pozycja na półce każdego miłośnika kuchni roślinnej.

Książka już wkrótce do wygrania w naszym konkursie.

Źródło: materiały prasowe/ Wydawnictwo Flow Books

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
8
Dania główne Łosoś z suszonymi jabłkami

Dania rybne powinny być w naszym codziennym menu. Dzisiejszy przepis pozwoli...

Odsłon: 84

>60 min
3
Sałatki Sałatka śledziowa

Pyszna i prosta do przygotowania sałatka śledziowa, która idealnie sprawdzi s...

Odsłon: 67

>60 min
0
Dania główne Mielone w beretach

Znudziły ci się klasyczne kotlety? Oto mielone w beretach – pod pierzynką z p...

Odsłon: 854

30 min
4
Sałatki Surówka mecenasa

Wykwintna surówka mecenasa łączy świeże warzywa, słodkawy melon z klasycznymi...

Odsłon: 1525

15 min
1
Ciasta Halloweenowy placek

Smaczny i świetnie wyglądający placek na halloween. Dzieciom na pewno spodoba...

Odsłon: 79

30 min
0

Polecane artykuły

Informacje Beszbarmak, lagman, baursak. Przepisy na dania prosto z Kazachstanu

Kuchnia kazachska, mocno związana z historią i kulturą tego azjatyckiego kraju, oferuje wyjątkowe potrawy, które łączą wpływy zarówno wschodnie, ja...

2
Informacje Dieta bezglutenowa – jak zacząć i jakie przepisy warto wypróbować?

Dieta bezglutenowa zyskuje na popularności, nie tylko wśród osób cierpiących na celiakię, ale także u tych, którzy chcą poprawić swoje samopoczucie...

0
Informacje Jak czyścić rydze? Przygotuj najlepsze potrawy z rydzami

Rydz to jeden z najpopularniejszych grzybów, znany nie tylko ze swojego atrakcyjnego smaku, ale również prozdrowotnych właściwości. Ponadto wyróżni...

6
Ewa gotuje Lokalne produkty w kuchni Ewy Wachowicz. Zawojski pstrąg i oscypek w roli głównej

Ewa Wachowicz w swoim programie z chęcią korzysta z sezonowych warzyw i owoców oraz produktów od lokalnych dostawców. W 520. odcinku swojego progra...

7