ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego

Jak z prostych składników zrobić efektowne i pyszne dania? Odpowiedź znajdziesz w debiutanckiej książce kucharskiej Eryka Wałkowicza, stuprocentowego roślinożercy, autora jednego z najpopularniejszych blogów o kuchni roślinnej w Polsce – erVegan.com.

Już 15 marca swoją premierą będzie miała debiutancka książka kucharska Eryka Wałkowicza, dietetyka i autora jednego z najpopularniejszych blogów o kuchni roślinnej w Polsce - ervegan.com. Stuprocentowy roślinożerca i wirtuoz smaków w jednym, który wiedzę żywieniową zdobywał na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. O jedzeniu można mówić wiele, ale tylko on robi to bez ściemy!

ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego to zbiór niezwykłych, oryginalnych niekiedy zaskakujących przepisów, które pokochają nawet zatwardziali mięsożercy. Ta książka to połączenie pasji, smaków, niekonwencjonalnego łącznia składników, tajników dobrze zbilansowanej diety oraz apetycznych, wykonanych przez samego autora fotografii. Z ErVeganem kuchnia roślinna wcale nie musi być nudna, tym samym autor obala panujący obecnie stereotyp weganina „chudzielca".

Gotowanie jest przygodą, która pochłonie każdego, kto będzie w stanie się jej poddać. Jesteś na nią gotowy? Jeśli odpowiedziałeś TAK to przygotuj się na jazdę bez trzymanki w odkrywaniu najdzikszych zakamarków kulinarnej kreatywności.

Zamień marchewkę w przepyszny pasztet, ciecierzycę w słodkie ciasto, a jarmuż w chrupiące chipsy! Z tej książki dowiesz się, dlaczego urozmaicone posiłki to podstawa diety roślinnej oraz jak łączyć podstawowe składniki w kuchni, aby uzyskać nie tylko smaczne i sycące potrawy, ale również w pełni zbilansowane posiłki.

A to wszystko z punktu widzenia faceta i dyplomowanego dietetyka. Gotowanie jeszcze nigdy nie było tak proste.

Obowiązkowa pozycja na półce każdego miłośnika kuchni roślinnej.

Książka już wkrótce do wygrania w naszym konkursie.

Źródło: materiały prasowe/ Wydawnictwo Flow Books

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 125

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 55

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2