Już 15 marca swoją premierą będzie miała debiutancka książka kucharska Eryka Wałkowicza, dietetyka i autora jednego z najpopularniejszych blogów o kuchni roślinnej w Polsce - ervegan.com. Stuprocentowy roślinożerca i wirtuoz smaków w jednym, który wiedzę żywieniową zdobywał na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. O jedzeniu można mówić wiele, ale tylko on robi to bez ściemy!
ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego to zbiór niezwykłych, oryginalnych niekiedy zaskakujących przepisów, które pokochają nawet zatwardziali mięsożercy. Ta książka to połączenie pasji, smaków, niekonwencjonalnego łącznia składników, tajników dobrze zbilansowanej diety oraz apetycznych, wykonanych przez samego autora fotografii. Z ErVeganem kuchnia roślinna wcale nie musi być nudna, tym samym autor obala panujący obecnie stereotyp weganina „chudzielca".
Gotowanie jest przygodą, która pochłonie każdego, kto będzie w stanie się jej poddać. Jesteś na nią gotowy? Jeśli odpowiedziałeś TAK to przygotuj się na jazdę bez trzymanki w odkrywaniu najdzikszych zakamarków kulinarnej kreatywności.
Zamień marchewkę w przepyszny pasztet, ciecierzycę w słodkie ciasto, a jarmuż w chrupiące chipsy! Z tej książki dowiesz się, dlaczego urozmaicone posiłki to podstawa diety roślinnej oraz jak łączyć podstawowe składniki w kuchni, aby uzyskać nie tylko smaczne i sycące potrawy, ale również w pełni zbilansowane posiłki.
A to wszystko z punktu widzenia faceta i dyplomowanego dietetyka. Gotowanie jeszcze nigdy nie było tak proste.
Obowiązkowa pozycja na półce każdego miłośnika kuchni roślinnej.
Książka już wkrótce do wygrania w naszym konkursie.
Źródło: materiały prasowe/ Wydawnictwo Flow Books