Na luzie, bez sztywnych reguł, wykorzystując to, co akurat ma w lodówce, przygotowuje rozgrzewające zupy, nietuczące słodkości, sycące pasty czy zdrowe zamienniki dziecięcych słoiczków.
63 proste, ale oryginalne, wypróbowane przepisy opatrzone pięknymi, smakowitymi fotografiami rozbudzą apetyt na zdrowe posiłki nawet u tych, którzy do tej pory gotowali tylko jajka na twardo. „Na oko" i „na smak", bez miarek, z radością i wielką frajdą eksperymentowania.
Ponadto, całość uzupełniona jest zabawnymi anegdotami z życia autorki oraz profesjonalnymi poradami eksperta - dietetyka.
BEATA SADOWSKA - dziennikarka i prezenterka telewizyjna, mama Tysia. Wulkan pozytywnej energii, wielbicielka wyzwań uzależniona od sportowej adrenaliny. Fanka biegania, stanęła na mecie 15 maratonów, na kilku kontynentach, i nie zamierza na tym poprzestać. W 2014 roku wydała książkę I jak tu nie biegać!, w której zachęca do aktywności fizycznej i we właściwy dla siebie optymistyczny sposób przytacza anegdoty z własnego życia.
W Radiu ZET prowadzi program o bieganiu pt. Aktywnie bardzo. W stacji Polsat Cafe, w programie Zoom na miasto opowiada o wydarzeniach ze świata kultury i show-biznesu. W Stopklatce TV rozmawia ze znanymi ludźmi o filmach i kinematografii w programie Prywatna historia kina. W Radiu ZET Chilli, w audycji W biegu i na wybiegu mówi o tym, co jest slow i eko oraz jak być aktywną mamą i nie zwariować.
Zobacz przykładowe przepisy, jake znajdują się w książce.