Kuchnia polska dzień po dniu Małgorzaty Caprari składa się z 12 tomów, odpowiadających kolejnym miesiącom. W każdym z nich znajdą Państwo przepisy na smakowite obiady i kolacje z uwzględnieniem dostępnych w danym miesiącu produktów - sezonowych warzyw i owoców. Autorka proponuje tradycyjne polskie potrawy w nowoczesnym - lekkim i zdrowym wydaniu. Każda pozycja z serii zawiera liczne kolorowe ilustracje prezentujące potrawy oraz sposób ich wykonania.
W maju młodniejemy! Wszystko wokół jest świeże i to, co na talerzu smakuje podwójnie. Świat nabiera barw, a my apetytu na wiosenne dania pełne warzyw. Kusi młoda marchewka, kalarepka, rzodkiewki i sałata. Za chwilę pojawią się pierwsze truskawki, coraz cieplejsze wieczory skłaniają nas do grillowania. Więcej słońca, więcej radości i kolorów na talerzu.
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Pieczony łosoś w majonezie i musztardzie
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Azjatycka
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Przyprawy
- Curry
- Dla zdrowia
Odsłon: 355
16
Pieczywo
Chałka mikołajkowa
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Żydowska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Dla zdrowia
Odsłon: 643
6
Zupy
Ramen po polsku
Polecam. Pychota. Samo dobro.
- Azjatycka
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Jajka
- Mięso
- Indyk
- Przyprawy
- Czosnek
- Imbir
- Makarony
- Makaronowe
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 957
10
Śniadania
Lekka sałatka śniadaniowa
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 459
5
REKLAMA