W książce znalazłam przepisy na różne sposoby parzenia kawy, gorącej czekolady, herbaty i wiele innych rozgrzewających napojów, idealnie nadających się na chłodne dni. Wachlarz przepisów jest naprawdę szeroki. A do tego, dzięki książce poznałam przeróżne dodatki i sposoby podania rozgrzewających pyszności. Taka wiedza przydaje się szczególnie przy większych okazjach, ale nie tylko. Także samemu można zrobić sobie na przykład napój mleczny z białej czekolady z nutką anyżu i gałki muszkatołowej i cieszyć się nim zupełnie bez okazji.
W książce znalazałam kawy smakowe, herbaty i napary, gorące czekolady, gorące drinki alkoholowe, mleczne mikstury oraz wywary. Z ciekawych propozycji mogę wymienić na przykład karaibską kawę z rumem i malibu, szwedzki glögg, czy tisane ze świeżej mięty. Zawsze zastanawiało mnie, czy i w jaki sposób można spróbować lawendy. Ma przecież taki piękny zapach... I okazuje się, że można dodać ją do mlecznego napoju z dodatkiem miodu, idealnego do picia przed snem. Przepis na niego znajdziecie w książce!
Mnie najbardziej przypadły do gustu przepisy na przeróżne czekolady, chociaż i herbaty kusiły... Ładna oprawa graficzna, piękne zdjęcia i dopasowane czcionki - ta książka przypadła mi do gustu także pod względem estetycznym. Wadą było tylko mocne zszycie - trudno było utrzymać ją otwartą na jednej stronie podczas przyrządzania konkretnego przepisu.
Wydawnictwo RM
ISBN 978-83-7773-204-5
Stron 96
Format B5
Oprawa miękka
Cena 29,90 zł
Anna Wiśniewska/Smaker.pl