Najlepsze przepisy na pieczenie i pasztety

W kuchniach wszystkich narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo mięso to niezwykle wdzięczny surowiec - zmienia smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje.

Również w polskim klimacie dania z różnych mięs stanowiły i nadal stanowią bardzo ważny element codziennego i świątecznego menu. Lubimy jadać mięsa, uważamy je bowiem za produkt, z którego najłatwiej przyrządzić dobre, wartościowe i smakowite jedzenie.
We współczesnej polskiej kuchni, podobnie jak przed setkami lat, mamy wiele ulubionych przepisów na potrawy mięsne, a wśród nich nie może zabraknąć oczywiście pieczeni i pasztetów. Są to dania nieco czasochłonne, ale warto poświęcić swój czas na ich przygotowanie. Takiej domowej pieczeni czy pasztetu nie zastąpi żaden kupiony produkt.
Książka "Najlepsze przepisy na pieczenie i pasztety" adresowana jest do wszystkich amatorów właśnie pieczeni i pasztetów. Mamy nadzieje, że będą oni usatysfakcjonowani. Mogą wybierać spośród ponad 160 przepisów na pieczenie z różnych rodzajów mięsa, a pasztety proponujemy także z grzybów i warzyw.

Wydawnictwo: Prószyński

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najlepszy krem śmietankowy z brzoskwiniami

Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...

Odsłon: 75

30 min
8
Dodatki brokuły z masłem orzechowym

Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...

Odsłon: 40

30 min
3
60 min
4
Desery Najprostszy przepis na biszkopt

Biszkopt przygotowany z idealnego ciasta na biszkopt. Przepis prosty, a biszk...

Odsłon: 119

15 min
6

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

21
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

307
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

8
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25