Przepisy, zdjęcia i wspomnienia na każdą porę roku - dziennik smaków Marty Grycan

„Dziennik smaków” Marty Grycan, to wyjątkowa publikacja, którą czytelnicy mogą współtworzyć razem z autorką.

Oprócz przepisów na smakowite potrawy, zdjęć i wspominek z życia rodzinnego Marty Grycan, w książce znalazło się też miejsce, które czytelnicy mogą wypełnić własnymi notatkami lub refleksjami. Dziennik ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.

 

Marta Grycan znana jest ze swojej działalności kulinarnej i z zamiłowania do wyśmienitych potraw, oczywiście przygotowywanych własnoręcznie ze świeżych składników. W „Dzienniku smaków" znalazły się przepisy na każdy miesiąc - są więc propozycje na walentynkową kolację i wielkanocne śniadanie, potrawy wigilijne, letnie sałatki i smakołyki na Tłusty Czwartek. Choć polecane przez Martę Grycan potrawy są wykwintne i efektowne, ich przygotowanie nie powinno nastręczyć trudności żadnemu amatorowi gotowania.

 

„Dziennik smaków" jest nie tylko książką kucharską, ale również nostalgicznym albumem, w którym Marta Grycan zawarła zdjęcia ze swoich rodzinnych podróży i spotkań z najbliższymi.

 

Czytelnik może wypełnić go swoimi wspomnieniami - znajdzie w nim wiele stron przeznaczonych na notatki i własne przepisy. Jest to dziennik, który może stać się nie tylko kuchenną inspiracją, ale również prywatną pamiątką każdego miłośnika dobrych smaków.

 

 

Dane wydawnicze:

Autor: Marta Grycan, tytuł: „Dziennik smaków", Wydawnictwo G+J Książki, ISBN 978-83-7778-590-4, cena: 44,90 zł, format 165 x 215 mm, liczba stron: ok. 200, kategoria: kuchnia i diety, oprawa twarda, data premiery: 6 listopada 2013 r.

 

O autorce:
Marta Grycan - bizneswoman, właścicielka cukierni „Marta Grycan" oraz bistro w Teatrze Wielkim w Warszawie, współprowadząca program telewizyjny "Polski Turniej Wypieków" dla stacji TLC. Mama trzech córek, żona biznesmena Adama Grycana. Marta Grycan oprócz pasji do kuchni oraz okazałych wypieków, znana jest jako znawczyni i wielka miłośniczka mody. Projektantka sukien wieczorowych i ślubnych. Nakładem Wydawnictwa G+J Książki ukazały się następujące książki Marty Grycan: „Kuchnia Haute Couture" oraz „Moja Dolce Vita".

 

Źródło: Infromacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najlepszy krem śmietankowy z brzoskwiniami

Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...

Odsłon: 78

30 min
8
Dodatki brokuły z masłem orzechowym

Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...

Odsłon: 40

30 min
3
60 min
4
Desery Najprostszy przepis na biszkopt

Biszkopt przygotowany z idealnego ciasta na biszkopt. Przepis prosty, a biszk...

Odsłon: 123

15 min
6

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

21
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

307
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

8
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25