Oprócz przepisów na smakowite potrawy, zdjęć i wspominek z życia rodzinnego Marty Grycan, w książce znalazło się też miejsce, które czytelnicy mogą wypełnić własnymi notatkami lub refleksjami. Dziennik ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.
Marta Grycan znana jest ze swojej działalności kulinarnej i z zamiłowania do wyśmienitych potraw, oczywiście przygotowywanych własnoręcznie ze świeżych składników. W „Dzienniku smaków" znalazły się przepisy na każdy miesiąc - są więc propozycje na walentynkową kolację i wielkanocne śniadanie, potrawy wigilijne, letnie sałatki i smakołyki na Tłusty Czwartek. Choć polecane przez Martę Grycan potrawy są wykwintne i efektowne, ich przygotowanie nie powinno nastręczyć trudności żadnemu amatorowi gotowania.
„Dziennik smaków" jest nie tylko książką kucharską, ale również nostalgicznym albumem, w którym Marta Grycan zawarła zdjęcia ze swoich rodzinnych podróży i spotkań z najbliższymi.
Czytelnik może wypełnić go swoimi wspomnieniami - znajdzie w nim wiele stron przeznaczonych na notatki i własne przepisy. Jest to dziennik, który może stać się nie tylko kuchenną inspiracją, ale również prywatną pamiątką każdego miłośnika dobrych smaków.
Dane wydawnicze:
Autor: Marta Grycan, tytuł: „Dziennik smaków", Wydawnictwo G+J Książki, ISBN 978-83-7778-590-4, cena: 44,90 zł, format 165 x 215 mm, liczba stron: ok. 200, kategoria: kuchnia i diety, oprawa twarda, data premiery: 6 listopada 2013 r.
O autorce:
Marta Grycan - bizneswoman, właścicielka cukierni „Marta Grycan" oraz bistro w Teatrze Wielkim w Warszawie, współprowadząca program telewizyjny "Polski Turniej Wypieków" dla stacji TLC. Mama trzech córek, żona biznesmena Adama Grycana. Marta Grycan oprócz pasji do kuchni oraz okazałych wypieków, znana jest jako znawczyni i wielka miłośniczka mody. Projektantka sukien wieczorowych i ślubnych. Nakładem Wydawnictwa G+J Książki ukazały się następujące książki Marty Grycan: „Kuchnia Haute Couture" oraz „Moja Dolce Vita".
Źródło: Infromacja prasowa