Nie są powszechnie znani, ale na pewno gotują najlepiej w Polsce. Agata prezentuje oryginalny smak kuchni fusion. Halina zabierze cię w podróż w czasie, podczas której poznasz tajniki tradycyjnej kuchni szlacheckiej. Rafał zachwyci tajskimi kokosowymi krewetkami z kurczakiem w zieleni. Łosoś Krzysztofa w połączeniu z włoskim pesto wprowadzi smakowity aromat toskańskiej fiesty. Kochająca styl pin up girls Kasia zaprosi cię na niezapomniany bal
na Titanicu. Dzięki Ugotowanym w Twojej kuchni zawsze będzie kipiało od pomysłów. Bohaterowie programu pomogą Ci przygotować niezapomniane kolacje!
W książce odnajdziesz ponad 100 przepisów kulinarnych oraz dziesiątki gotowych pomysłów na oryginalne towarzyskie spotkania.
To obowiązkowa pozycja dla wszystkich, którzy po prostu kochają gotować!
Ta książka jest przepełniona smakami i aromatami, które stworzą niepowtarzalną
atmosferę w waszym domu. Znajdziecie w niej wiele przepisów i inspiracji na niezapomniane przyjęcia, które zapewnią Wam uznanie gości.
Basia Ritz
Gotowanie jest sztuką - pamiętajmy o tym. Spotkania przyjaciół przy moim stole sprawiają mi największą radość. Moje córki będą zawsze mówiły „mama nauczyła mnie gotować to lub tamto". Tak buduje się tradycja rodzinna. Polecam Państwu naszą książkę. Jest wyjątkowa.Stworzona przez artystów, którzy pojmują świat poprzez emocje i intuicję. Czują świat,smakując go i przygotowując potrawy z myślą o nich jak o dziele sztuki.
Małgorzata Potocka
Jeśli za 100 lat ktoś chciałby dowiedzieć się, jak jadali Polacy u progu trudnego XXI wieku, to powinien zajrzeć do tej książki. Nie do przepisów firmowanych przez gwiazdy kuchni i telewizji, ale właśnie do tomu złożonego z dań przygotowywanych przez bohaterów programu Ugotowani. Odbija się w nim całe szaleństwo współczesnej polskiej kuchni, bogactwo inspiracji, regionalizmów i środowisk społecznych. To także obraz naszych
narodowych kulinarnych... kompleksów. Oto polskiego stołu portret własny.
Maciej Nowak