Ewa_Gotuje

Zamień chemię na energię. Zdrowie i siła na wynos - pierwsza książka o proteinowych przekąskach

Właśnie w księgarniach ukazała się nowa książka Julity Bator, bestsellerowej autorki, która zrewolucjonizowała nawyki żywieniowe Polaków i pokazała, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować.

Zamień chęmię na energię i powiedz "tak" zdrowym przekąskom!

Żyjesz w pośpiechu i chcesz solidnej porcji składników odżywczych? Szukasz zdrowej przekąski dla dziecka? Wybierasz się w góry lub na spacer i chcesz zapakować do plecaka lekki, zdrowy posiłek? Jesteś po treningu, a twoje mięśnie potrzebują regeneracji?

Książka „Zamień chemię na energię" to ponad 50 przepisów na przekąski o wysokiej zawartości białka, błonnika oraz węglowodanów złożonych.

Są szybkie w przygotowaniu, bardzo sycące, dodają energii, wspomagają odporność oraz mają niski indeks glikemiczny.

W przeciwieństwie do gotowych sklepowych produktów są tanie, smaczne, zdrowe i nie zawierają emulgatorów ani konserwantów. To idealne rozwiązanie dla ludzi prowadzących aktywny tryb życia, osób na diecie, ale także dla wszystkich, którzy szukają zdrowego jedzenia. Znakomite również dla dzieci. To doskonałe produkty na wynos, które możesz przygotować w większej ilości na zapas. Sprawdzają się na wycieczce, w pracy, w szkole czy na siłowni.

Julia Bator- autorka bestsellerów Zamień chemię na jedzenie (2013), Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy (2014), Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta (2015), Młodziej. Piękniej. Zdrowiej. Sprawdzone sposoby, jak dbać o urodę (2017).

Zobacz przepis Julii Bator na kulki z żurawiny. Kliknij >>

1
z
2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Nocna owsianka czekoladowa

Nie masz czasu przygotowywać rano śniadania? Ten prosty i szybki przepis na n...

Odsłon: 39

15 min
1
Zupy Krem z brokułu i cukinii

Polecam dzisiaj zupę krem z brokuła i cukinii. Zupka bardzo szybka w przygoto...

Odsłon: 20

30 min
2
Dodatki Kluski ziemniaczane

Kluski ziemniaczane to klasyczny dodatek, który wzbogaci każdą zupę. Ich deli...

Odsłon: 22

15 min
1
Przetwory Marynowana dynia

Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...

Odsłon: 837

>60 min
6
Sałatki Sałatka z kapusty pekińskiej

Bardzo często jest problem z sałatką do dania głównego. I wtedy wkracza do dz...

Odsłon: 2024

30 min
6

Polecane artykuły

Informacje Jak czyścić rydze? Przygotuj najlepsze potrawy z rydzami

Rydz to jeden z najpopularniejszych grzybów, znany nie tylko ze swojego atrakcyjnego smaku, ale również prozdrowotnych właściwości. Ponadto wyróżni...

4
Ewa gotuje Lokalne produkty w kuchni Ewy Wachowicz. Zawojski pstrąg i oscypek w roli głównej

Ewa Wachowicz w swoim programie z chęcią korzysta z sezonowych warzyw i owoców oraz produktów od lokalnych dostawców. W 520. odcinku swojego progra...

4
Informacje Sztuka pieczenia domowego chleba. Z tymi wskazówkami zawsze się uda

Wymaga cierpliwości i precyzji, ale z odpowiednimi wskazówkami każdy może go zrobić w swojej kuchni. Trudno wyobrazić sobie bez niego śniadanie i k...

5
Informacje Jeden z najzdrowszych dodatków do kanapek. Prawie nie ma kalorii, pomaga schudnąć

Roszponka warzywna jest bardzo często mylona ze swoją dalszą kuzynką - sałatą. Jednak okazuje się, że ma z nią niewiele wspólnego. Charakteryzuje j...

6