Sprawdzone przepisy na grilla

Właśnie w księgarniach ukazała się nowa książka Julity Bator, bestsellerowej autorki, która zrewolucjonizowała nawyki żywieniowe Polaków i pokazała, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować.

Kulki z żurawiną - łatwe, ok. 9 szt.

 

Składniki:

  • 50 g błyskawicznych płatków
  • owsianych
  • 50 g mąki migdałowej
  • 10 g białka w proszku
  • szczypta soli kamiennej, morskiej
  • lub himalajskiej
  • 30 g masła orzechowego
  • 2 łyżki syropu klonowego (20 g)
  • 3 łyżki mleka
  • 15 g drobno pokrojonej żurawiny
  • 20 g ziarna sezamu

 

Sposób przygotowania:

1. Płatki zemleć na mąkę.
2. Wymieszać z mąką migdałową, białkiem i solą.
3. Dodać pozostałe składniki oprócz żurawiny i zmiksować.
4. Masę połączyć z żurawiną.
5. Formować kulki i obtoczyć w podprażonym na suchej patelni sezamie. Sezam będzie się łatwiej kleił, jeśli kulki lekko zwilżymy wodą.
6. Schłodzić w lodówce.

 

Już niedługo konkurs, w którym do wygrania będą książki Julii Bator.

1 2
z
2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
4
60 min
3
Desery Ciasto pijak z delicjami

Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...

Odsłon: 232

60 min
6