Najlepsze przepisy na cukinię

Mikroodżywianie - makrozdrowie!Wszyscy chcemy odżywiać się prawidłowo, ale nie jest takie proste. Gubimy się w natłoku informacji i teorii bombardujących nas ze wszystkich stron, często wzajemnie ze sobą sprzecznych. Na szczęście trzymamy właśnie w ręku znakomity przewodnik, który pomoże nam w zrozumieniu istoty problemu.

Doktor Alain Triaire zgromadził w czasie swojej 30-letniej praktyki niezliczone dowody potwierdzające zasadnicze znaczenie diety w rozwoju niezliczonych chorób z nowotworami włącznie. Błędy w odżywianiu mszczą się na nas w dwojaki sposób: po pierwsze przez obciążanie organizmu; po drugie przez niedobór składników niezbędnych dla zdrowia, których nasz organizm potrzebuje do różnych procesów życiowych i zachowania wewnętrznej równowagi. Dlatego warto zadbać o odpowiednią podaż tych składników przez celowy, świadomy dobór pokarmów. Na tym właśnie polega mikroodżywianie: dziedzina, w której podstawy wtajemnicza nas ta książka. Jej lektura da nam niezbędny oręż do walki z zagrożeniami zdrowia. Mikroodżywianie jest bowiem kluczem do sprawności układu immunologicznego, a więc obrony przed chorobami - i to bynajmniej nie wyłącznie zakaźnymi

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
15

Przepis dnia

Dania główne Czebureki domowe

Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...

Odsłon: 68061

60 min
90
>60 min
25
60 min
5
Ciasta Mini tarty z dżemem i śliwkami

Na cienkim, kruchym cieście kwaśne śliwki zatopione w słodkim dżemie morelowy...

Odsłon: 549

>60 min
4
Sałatki Fasolka szparagowa z masełkiem czosnkowym

Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem to doskonały dodate...

Odsłon: 449

15 min
5