Doktor Alain Triaire zgromadził w czasie swojej 30-letniej praktyki niezliczone dowody potwierdzające zasadnicze znaczenie diety w rozwoju niezliczonych chorób z nowotworami włącznie. Błędy w odżywianiu mszczą się na nas w dwojaki sposób: po pierwsze przez obciążanie organizmu; po drugie przez niedobór składników niezbędnych dla zdrowia, których nasz organizm potrzebuje do różnych procesów życiowych i zachowania wewnętrznej równowagi. Dlatego warto zadbać o odpowiednią podaż tych składników przez celowy, świadomy dobór pokarmów. Na tym właśnie polega mikroodżywianie: dziedzina, w której podstawy wtajemnicza nas ta książka. Jej lektura da nam niezbędny oręż do walki z zagrożeniami zdrowia. Mikroodżywianie jest bowiem kluczem do sprawności układu immunologicznego, a więc obrony przed chorobami - i to bynajmniej nie wyłącznie zakaźnymi
Zdrowie na talerzu. Mikroodżywianie - klucz do zdrowia: witaminy, minerały, niezbędne kwasy tłuszczowe
Mikroodżywianie - makrozdrowie!Wszyscy chcemy odżywiać się prawidłowo, ale nie jest takie proste. Gubimy się w natłoku informacji i teorii bombardujących nas ze wszystkich stron, często wzajemnie ze sobą sprzecznych. Na szczęście trzymamy właśnie w ręku znakomity przewodnik, który pomoże nam w zrozumieniu istoty problemu.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Sałatki
Najlepsza sałatka do pracy
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 14025
21
Przepis dnia
Ciasta
Tort czekoladowo-orzechowy
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1489
31
Ciasta
Domek z piernika
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 368
9
Dania główne
Świąteczna kaczka w sosie żurawinowym z winem
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 61
2
REKLAMA