Dania jednogarnkowe

Zdrowie na talerzu. Mikroodżywianie - klucz do zdrowia: witaminy, minerały, niezbędne kwasy tłuszczowe

Mikroodżywianie - makrozdrowie!Wszyscy chcemy odżywiać się prawidłowo, ale nie jest takie proste. Gubimy się w natłoku informacji i teorii bombardujących nas ze wszystkich stron, często wzajemnie ze sobą sprzecznych. Na szczęście trzymamy właśnie w ręku znakomity przewodnik, który pomoże nam w zrozumieniu istoty problemu.

Doktor Alain Triaire zgromadził w czasie swojej 30-letniej praktyki niezliczone dowody potwierdzające zasadnicze znaczenie diety w rozwoju niezliczonych chorób z nowotworami włącznie. Błędy w odżywianiu mszczą się na nas w dwojaki sposób: po pierwsze przez obciążanie organizmu; po drugie przez niedobór składników niezbędnych dla zdrowia, których nasz organizm potrzebuje do różnych procesów życiowych i zachowania wewnętrznej równowagi. Dlatego warto zadbać o odpowiednią podaż tych składników przez celowy, świadomy dobór pokarmów. Na tym właśnie polega mikroodżywianie: dziedzina, w której podstawy wtajemnicza nas ta książka. Jej lektura da nam niezbędny oręż do walki z zagrożeniami zdrowia. Mikroodżywianie jest bowiem kluczem do sprawności układu immunologicznego, a więc obrony przed chorobami - i to bynajmniej nie wyłącznie zakaźnymi

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Placki z dyni

Dobrze, że kupiłem w miarę małą dynię. Wiecie jak to jest... Tym bardziej, ja...

Odsłon: 178

15 min
4
Zupy Zupa z kasztanów jadalnych

Zupa z kasztanów jadalnych i dyni to jedno z najbardziej jesiennych dań, jaki...

Odsłon: 788

30 min
3
Sałatki Sałatka " smaczny kąsek "

Różnorodne warzywa z dodatkiem jajek i tuńczyka tworzą niezapomniany smak sał...

Odsłon: 21

30 min
2
Zupy Zupa ogórkowa

Nasza ulubiona zupa. Jedna z najsmaczniejszych zup w kuchni polskiej. Wyrazis...

Odsłon: 306

30 min
6
Desery Babka cytrynowa

Moja ulubiona babka. Jest wilgotna, pachnie cytryną czyli jest dokładnie taka...

Odsłon: 440924

60 min
791

Polecane artykuły

Informacje Ziołomiody. Na wzmocnienie odporności i walkę z infekcjami

Ziołomiód łączy w sobie właściwości miodu i ziół podawanych pszczołom jako pożywka. Stanowi on nie tylko istny nutraceutyk, ale również bardzo ciek...

1
Ewa gotuje Jesienne przepisy Ewy Wachowicz

Ewa Wachowicz zaprosiła nas na wyjątkowy, jesienny obiad. Wbrew pozorom, aby przygotować imponującą ucztę wcale nie potrzeba wymyślnych i trudno do...

3
Informacje Wytrawne tarty na cieście francuskim. 5 pomysłów na oryginalny farsz

Należysz do grupy osób, które zawsze wybierają tarty w słodkiej odsłonie? W takim razie powinieneś chociaż raz spróbować wykonać wytrawną wersję. C...

4
Informacje Placuszki zamiast owsianki na śniadanie. Smakowitości na dobry początek dnia – poznaj najlepsze przepisy

Nie masz pomysłu na pożywne śniadanie, które zapewni ci długotrwałą sytość? Jeśli przejadła ci się owsianka, a na myśl o jajecznicy dostajesz gęsie...

4