Sezon na dynię

Mikroodżywianie - makrozdrowie!Wszyscy chcemy odżywiać się prawidłowo, ale nie jest takie proste. Gubimy się w natłoku informacji i teorii bombardujących nas ze wszystkich stron, często wzajemnie ze sobą sprzecznych. Na szczęście trzymamy właśnie w ręku znakomity przewodnik, który pomoże nam w zrozumieniu istoty problemu.

Doktor Alain Triaire zgromadził w czasie swojej 30-letniej praktyki niezliczone dowody potwierdzające zasadnicze znaczenie diety w rozwoju niezliczonych chorób z nowotworami włącznie. Błędy w odżywianiu mszczą się na nas w dwojaki sposób: po pierwsze przez obciążanie organizmu; po drugie przez niedobór składników niezbędnych dla zdrowia, których nasz organizm potrzebuje do różnych procesów życiowych i zachowania wewnętrznej równowagi. Dlatego warto zadbać o odpowiednią podaż tych składników przez celowy, świadomy dobór pokarmów. Na tym właśnie polega mikroodżywianie: dziedzina, w której podstawy wtajemnicza nas ta książka. Jej lektura da nam niezbędny oręż do walki z zagrożeniami zdrowia. Mikroodżywianie jest bowiem kluczem do sprawności układu immunologicznego, a więc obrony przed chorobami - i to bynajmniej nie wyłącznie zakaźnymi

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Zupa z brukselką

Przepis na zupę jarzynową z brukselką.

Odsłon: 1170

60 min
16
15 min
5
Desery Bułeczki dyniowe z czekoladą

Bułeczki dyniowe z czekoladą to dość nieoczywiste połączenie. Do zrobienia ci...

Odsłon: 13784

30 min
16
Ciasta Śliwka w czekoladzie potrójnie czekoladowa

W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...

Odsłon: 3958

>60 min
8