Sezon na dynię

NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów.

Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci.
Od kotlecików chińskich do tortilli po polsku - 120 oryginalnych dań!
Masz ochotę na kulinarną wycieczkę do Indii, nad Morze Śródziemne lub do Francji? To bardzo proste! Wystarczy mieć w domu ziemniaki, marchew, kapustę, ser lub mielone mięso!
Nietypowa, inspirująca książka kucharska dla oszczędnych i zabieganych! Dzięki niej przekonasz się, że:
-zamiast gołąbków można wyczarować z kapusty zaskakująco pyszną zapiekankę
-słynna francuska zupa cebulowa nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych, a zadowoli każdego
-ćwierć kilo mielonego mięsa wystarczy, by przygotować rewelacyjną wiejską tartę
-biały i żółty ser doskonale smakują także na ciepło, m.in. w suflecie lub błyskawicznej zupie
-z marchwi można zrobić kluski, które zachwycą każdego niejadka!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Marry me chicken

Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...

Odsłon: 10513

30 min
13
Dania główne Tonkatsu kotlet

Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...

Odsłon: 3919

15 min
6
Ciasta Ciasto z kiwi bez pieczenia

Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...

Odsłon: 42509

30 min
39
Dania główne wieprzowina w piwie

Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...

Odsłon: 460

>60 min
5
>60 min
5