Najlepsze przepisy na cukinię

NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów.

Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci.
Od kotlecików chińskich do tortilli po polsku - 120 oryginalnych dań!
Masz ochotę na kulinarną wycieczkę do Indii, nad Morze Śródziemne lub do Francji? To bardzo proste! Wystarczy mieć w domu ziemniaki, marchew, kapustę, ser lub mielone mięso!
Nietypowa, inspirująca książka kucharska dla oszczędnych i zabieganych! Dzięki niej przekonasz się, że:
-zamiast gołąbków można wyczarować z kapusty zaskakująco pyszną zapiekankę
-słynna francuska zupa cebulowa nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych, a zadowoli każdego
-ćwierć kilo mielonego mięsa wystarczy, by przygotować rewelacyjną wiejską tartę
-biały i żółty ser doskonale smakują także na ciepło, m.in. w suflecie lub błyskawicznej zupie
-z marchwi można zrobić kluski, które zachwycą każdego niejadka!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
15

Przepis dnia

Dania główne Czebureki domowe

Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...

Odsłon: 68062

60 min
90
>60 min
25
60 min
5
Ciasta Mini tarty z dżemem i śliwkami

Na cienkim, kruchym cieście kwaśne śliwki zatopione w słodkim dżemie morelowy...

Odsłon: 551

>60 min
4
Sałatki Fasolka szparagowa z masełkiem czosnkowym

Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem to doskonały dodate...

Odsłon: 449

15 min
5