Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci.
Od kotlecików chińskich do tortilli po polsku - 120 oryginalnych dań!
Masz ochotę na kulinarną wycieczkę do Indii, nad Morze Śródziemne lub do Francji? To bardzo proste! Wystarczy mieć w domu ziemniaki, marchew, kapustę, ser lub mielone mięso!
Nietypowa, inspirująca książka kucharska dla oszczędnych i zabieganych! Dzięki niej przekonasz się, że:
-zamiast gołąbków można wyczarować z kapusty zaskakująco pyszną zapiekankę
-słynna francuska zupa cebulowa nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych, a zadowoli każdego
-ćwierć kilo mielonego mięsa wystarczy, by przygotować rewelacyjną wiejską tartę
-biały i żółty ser doskonale smakują także na ciepło, m.in. w suflecie lub błyskawicznej zupie
-z marchwi można zrobić kluski, które zachwycą każdego niejadka!
NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Desery
Kulki sernikowe
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4609
9
Przekąski
Mus z łososia
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Przyprawy
- Czosnek
- Dla zdrowia
Odsłon: 228
10
Dania główne
Udka z piekarnika
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1482
7
REKLAMA