Sezon na dynię

...czyli steki wołowe w skorupce przyprawowej. Głównym składnikiem marynaty jest kumin (druga najbardziej popularna przyprawa na świecie). Najczęściej używana jest w kuchni wschodniej, ma mocny korzenny zapach.

Fot. 123RF/Picsel

Do przygotowania soczystych steków potrzebujemy:

- steki z żebra wołowego
- oliwa extra Vergin
- kmin rzymski
- ziarna kawy
- chili
- papryka
- gruba soli
- mielonego pieprz

Wszystkie sypkie przyprawy należy zgnieść na proszek. Następnie dodać oliwe z oliwek i obtoczyć steki w przyprawach. Pozostawić pod przykryciem na około 30 min. Grilluj steki w zależności od preferencji (krwiste lub wypieczone).

Grillujemy z Pascalem na INTERIA.TV.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem to jedno z najprostszych ciast – a jakże smaczne! Jego p...

Odsłon: 4777

30 min
5
30 min
3

Przepis dnia

Ciasta tort ambasador

osobiście bardzo lubię ten tort; istnieje wiele jego wersji , kiedyś robiłam...

Odsłon: 27413

60 min
69
Zupy Barszcz z fasolą

To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...

Odsłon: 1239

60 min
4
15 min
2