Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wykorzystanie ziemniaków z dnia poprzedniego. Przepis pochodzi z 481. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 153
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 105
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 53
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 153
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 105
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 53
Składniki
Ziemniaki pokroić w sporą kostkę i przełożyć do miski. Dorzucić szpinak. Na zieleninie ułożyć pokrojone w plastry jajka. Na jajka dać plastry rzodkiewki i czerwonej cebuli. Dorzucić pokrojony czosnek niedźwiedzi.
Do słoiczka wlać ocet jabłkowy, dodać musztardę i miód. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać trochę oliwy. Słoiczek zakręcić, zawartość wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę tuż przed podaniem.