Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczna zupa purpurowa Magdy Gessler to esencjonalny barszcz, który słynna restauratorka zaprezentowała w czasie Kuchennych Rewolucji w Ustroniu w restauracji Pizza Bella. Koniecznie przetestujcie ten przepis.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1263
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1263
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Przygotuj dynię. Obierz ją ze skórki, pokrój w kostkę i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni aż będzie na tyle miękka, że swobodnie wbijesz w nią widelec. Kiedy ostygnie, zblenduj na gładką masę. Takie puree możesz też przygotować dzień wcześniej.
Mięso zalej wodą i zagotuj. Marchewki i pietruszki obierz, umyj, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Dołóż do gotującego się bulionu. Buraczki obierz ze skórki i zetrzyj na tarce ze średniej grubości oczkami. Przełóż do zupy wraz z puree ziemniaczanym i pastą curry.
Obierz cebulę i ząbki czosnku. Posiekaj drobno tak samo jak seler naciowy. Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż cebulę, czosnek i seler naciowy. Kiedy się podduszą, dodaj do gorącego wywaru. Gotuj przez około 30-40 minut. Teraz odcedź zupę w taki sposób, aby zostawić i pokroić drobniej tylko te składniki, które będziesz jeść w zupie. Podawaj zupę z kleksem kwaśnej śmietany.