Zbiór i zastosowanie. Ponad 80 przepisów. Nie trzeba mieć własnej działki, by móc się cieszyć świeżymi ziołami lub owocami. Natura to ogromny ogród, w którym plony może zbierać każdy, kto ma chęci i odpowiednią wiedzę.

REKLAMA

Na skrajach dróg, w lasach i na łąkach rośnie wiele dzikich roślin o doskonałych walorach smakowych i właściwościach leczniczych. Zielone liście na sałatkę lub jarzynkę dostępne są od wczesnej wiosny aż do zimy, lato obfituje w pachnące ziołowe przyprawy, a jesień to czas jagód i orzechów. W poradniku przedstawiono informacje na temat zbioru i zastosowania dzikich roślin oraz podano kilkadziesiąt przepisów na dania i przetwory z ich wykorzystaniem.
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne
młode ziemniaki z bobem
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 246
5

Dania główne
Karkówka do obiadu
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1465
4

Przetwory
Ogórki kiszone
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8926
9

REKLAMA
