Gotowanie na wakacjach

Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką?

Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker


Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij!

Konkurs philips multicooker. Odpowiedz na pytanie i wygraj!


Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia!

Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów z bitą śmietaną i przeróżnego rodzaju fast foodami. Wiadomo, można sobie czasem pofolgować. Jednak starajmy się nie przestawiać na całkowicie niezdrową dietę na cały okres urlopowy. To na pewno nie odbije się korzystnie na naszym zdrowiu ani na sylwetce.


Gotowanie na wakacjach z Piotrem Kucharskim. Zobacz film:


Na wakacyjną dietę powinny zwrócić uwagę szczególnie osoby posiadające dzieci. Maluchy najchętniej cały czas jadłyby słodycze i frytki, a na wakacjach szczególnie trudno zwrócić ich uwagę na zdrowsze - ale równie smaczne - dania i przekąski.

Co zrobić, jeśli maluch chciałby zjeść coś zupełnie innego niż reszta rodziny? Dzięki specjalnej nakładce, w Multicookerze można przyrządzić danie na parze, równocześnie w "misie głównej" gotując na przykład potrawkę.

Okazuje się też, że maluchy bardzo chętnie pomagają w przyrządzaniu różnych potraw. Czemu by nie spróbować wspólnego gotowania z dzieckiem na urlopie? To nie tylko mile spędzony czas, ale i wspaniała zabawa!

książka kucharska multicookerZobacz przepisy na dania z Multicookera! Darmowy ebook!

A w nim przepisy na:

- makaron ze szparagami do zrobienia w pół godzinki,
- przepyszny omlet,
- zupę pomidorową,
- ciasto czekoladowe z borówkami,
- gruszki w winie,
- szybką zupę z soczewicy,
- warzywa na parze do zrobienia w 17 minut,
- zapiekankę z kurczakiem,
- różne odmiany risotto, które zawsze wychodzą,
- dżem z truskawek, który robi się w 1,5 godziny.

 



Wyjeżdżając do domku letniskowego rzadko zwracamy uwagę na to, czy posiada jako tako wyposażoną kuchnię. Jeśli trafi nam się miejsce, w którym kuchnia pozwala tylko na zaparzenie herbaty - bo na malutkim blacie stoi tylko elektryczny czajnik, brakuje piekarnika, a nawet kuchenki - warto pomyśleć, jak się przed tym zabezpieczyć.

Rozwiązaniem może być urządzenie wielofunkcyjne Philips Multicooker, który tak naprawdę potrzebuje tylko blatu i prądu. Dzięki niemu przygotujemy pyszne i zdrowe dania, a - co najważniejsze - nie napracujemy się przy tym. Większość pracy Multicooker weźmie na siebie, a przy tym uchroni nas przed kulinarnymi niewypałami - przypalonym ryżem, rozgotowanymi warzywami czy niespecjalnie miękkim mięsem. Wystarczy włożyć do niego składniki, ustawić odpowiednio zegar, np. z odpowiednim opóźnieniem i utrzymywaniem ciepła, aby cieszyć się cieplutkim posiłkiem po powrocie z wakacyjnej wyprawy, spaceru po lesie czy opalania.

Upragniony urlop na działeczce to relaks dla ciała i dla ducha. Można z całą rodziną odpocząć od miejskiego zgiełku, wspólnie cieszyć się zielenią i świeżym powietrzem. A na dodatek ze świeżo zerwanych roślin można od razu przyrządzać niebiańskie obiadki, chłodniki, a nawet dżemy. Zobacz, jak o wakacyjnym gotowaniu opowiadają pani Alina, pan Zbigniew i pani Agnieszka! >>

Przyrządzanie potraw w Multicookerze nie wymaga „stania przy garach". Można wrzucić do niego składniki i zająć się swoimi sprawami. Obiad zrobi się praktycznie sam, a do tego wyjdzie zawsze udany!


Gotowanie (prawie) bez zmywania. Kliknij!

multicooker philips

Artykuł sponsorowany

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Pieczywo bułki

ważna rada - ciasto ugniatać około 15-20 minut

Odsłon: 23951

60 min
56
Desery Jogurtowiec Borówkowy

Szybkie i orzeźwiające ciasto. Dzieci wprost nie można od niego odgonić.

Odsłon: 465

15 min
17
wszystkie
1

Polecane artykuły

Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

1
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1