Suflidowo. Tylko nasze kury znoszą jaja żółteZnatury.

Jaja to produkt wyjątkowy, który daje nam natura. Jaja żółteZnatury z Suflidowa zachwycają smakiem oraz unikalnym kolorem żółtka, które uzyskiwane jest dzięki specjalnie stworzonej recepturze pasz. Nasze kury zawsze mogą liczyć na troskliwą opiekę począwszy od wyklucia pisklęcia aż po dojrzałą kurę nioskę.

Fot. Materiały prasowe/ Suflidowo

Kury żywione są paszą ze starannie dobranych ziaren zbóż. Dobrze odżywiona kura znosi zdrowe i pełnowartościowe jaja.

Wymarzony żółty kolor to zasługa wyciągu z kwiatu aksamitki wzniesionej, potocznie nazywanej nagietkiem, z czerwonej papryki, oraz suszu z lucerny i ziarna kukurydzy wolnej od GMO. Jaja żółteZnatury uzupełniają twoją dietę niemal we wszystkie witaminy i składniki odżywcze, są cennym źródłem pełnowartościowego białka. To wzorcowe białko zawiera wszystkie aminokwasy również te, których organizm nie potrafi wyprodukować. Walory żywieniowe jaj są doceniane przez wielu dietetyków. Naturalne barwne wyciągi karotenoidowe wpływają znacząco na ilość występującej w jajach prowitaminy A odpowiedzialnej m.in. za zdrową skórę oraz jakość widzenia.

Jaja jako źródło cholesterolu i problemów z sercem? Nic bardziej mylnego! Naukowcy wyprowadzają ludzi z błędu i obalają mity krążące od pokoleń w naszej świadomości. Cholesterol nie jest „zły" jest on „niezbędny" do życia, to inne składniki diety wpływają na to, że zwiększa się ilość złego cholesterolu - nie są to jaja!

Najcenniejszym atutem jaj żółteZnatury jest naturalna barwa i smak, uzyskane dzięki temu że pochodzą od kur karmionych paszą bez sztucznych barwników i bez GMO.

Pamiętaj, że dzięki jajom żółteZnatury twoje Świąteczne wypieki oraz potrawy będą niepowtarzalne, gwarantują to najwyższej jakości jaja o wyjątkowym smaku i kolorze.

Smacznego, żółtegoZnatury jaja oraz Spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych życzy

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Bananowiec

Świetne ciasto bez pieczenia. Przepis pochodzi z książki którą dostałam kilka...

Odsłon: 9616

30 min
28
15 min
1

Polecane artykuły

Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

0
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

5
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

1
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

26