Walka o półfinał w "Bake off - Ale ciacho!"

W ósmym odcinku najsłodszego programu w TVP, uczestnicy będą musieli zmierzyć się z bardzo trudnym zadaniem, z którym poradzić sobie może jedynie wybitny cukiernik.

W ubiegłym tygodniu, dzięki Michałowi Brysiowi, uczestnicy poznali smak kuchni gruzińskiej. W konkurencji technicznej musieli przygotować chaczapuri - tradycyjny placek zapiekany z serem. Niestety, nikomu nie udało się przygotować perfekcyjnego wypieku. Najbliższa ideału była Sylwia, jurorzy docenili także Daniela, którego nadzienie uznali za najsmaczniejsze.

Zobacz przepis na gruzińskie chaczapuri. Kliknij >>

Konkurencja autorska okazała się dla zawodników również niełatwa, bowiem musieli oni przygotować tort w dość nietypowej odsłonie - z warzywami. Swojego niezadowolenia z otrzymanego zadania nie kryła Monika, która powiedziała, że najlepiej czuje się w klasycznych, słodkich wypiekach. Mimo to postanowiła zawalczyć o pozostanie w programie piekąc tort „Rodos" - biszkopt ze szpinakiem przełożony dwoma kremami: marchewkowo-jogurtowym z kardamonem i jogurtowym z mango. Niestety, jej pomysł nie przypadł do gustu jurorom, głównie z powodu niezastygniętego kremu. Właśnie z tego powodu Monika musiała pożegnać się z programem.

Poznaj zwycięski przepis na warzywny tort według Tomasza. Kliknij >>

Co wydarzy się w dzisiejszym, halloweenowym odcinku?

W ósmym odcinku „Bake Off - Ale Ciacho!" czeka nas wiele emocji. To walka o półfinał! Bohaterem halloweenowego odcinka będzie oczywiście dynia. W konkurencji technicznej uczestnicy będą musieli wykonać tort bez użycia mąki, masła i śmietanki. Zadaniu przygotowanemu przez jurorów sprostać może tylko wybitny cukiernik. W konkurencji autorskiej pięcioro cukierników przygotuje zjawiskowy wypiek z dynią w roli głównej. Kto nalepiej poradzi sobie z tym zadaniem? Tego dowiecie się już dziś o 21.50 na antenie TVP2.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
19

Polecane artykuły

Informacje Naleśnik z kapustą na odchudzanie. Najlepiej jeść na śniadanie

Na śniadanie najlepiej sięgać po pożywne posiłki, które dodadzą energii, ale jednocześnie nie są wysokokaloryczne. Poznaj przepis na to, jak zrobić...

2
Informacje Jak długo parzyć kiełbasę wędzoną? Nie popełniaj tych błędów po wędzeniu

Wędzenie kiełbasy to proces, który łączy tradycję z kulinarnym rzemiosłem. Aby osiągnąć wyjątkowy smak i teksturę, niezwykle istotne jest odpowiedn...

0
Informacje Wielkanoc z łososiem Suempol – sekret niezapomnianych Świąt!

Wielkanoc to wyjątkowy czas, kiedy przygotowujemy się do spotkań rodzinnych pełnych radości, tradycji i pysznych potraw. To również doskonała okazj...

3
Informacje Polskie ciasto okazało się bezkonkurencyjne. Zwyciężyło w prestiżowym rankingu

Popularny serwis Taste Atlas przygotował ranking 10 najlepszych deserów serowych. Polskie ciasto okazało się bezkonkurencyjne, pokonując równie pop...

11