Walka o półfinał w "Bake off - Ale ciacho!"

W ósmym odcinku najsłodszego programu w TVP, uczestnicy będą musieli zmierzyć się z bardzo trudnym zadaniem, z którym poradzić sobie może jedynie wybitny cukiernik.

W ubiegłym tygodniu, dzięki Michałowi Brysiowi, uczestnicy poznali smak kuchni gruzińskiej. W konkurencji technicznej musieli przygotować chaczapuri - tradycyjny placek zapiekany z serem. Niestety, nikomu nie udało się przygotować perfekcyjnego wypieku. Najbliższa ideału była Sylwia, jurorzy docenili także Daniela, którego nadzienie uznali za najsmaczniejsze.

Zobacz przepis na gruzińskie chaczapuri. Kliknij >>

Konkurencja autorska okazała się dla zawodników również niełatwa, bowiem musieli oni przygotować tort w dość nietypowej odsłonie - z warzywami. Swojego niezadowolenia z otrzymanego zadania nie kryła Monika, która powiedziała, że najlepiej czuje się w klasycznych, słodkich wypiekach. Mimo to postanowiła zawalczyć o pozostanie w programie piekąc tort „Rodos" - biszkopt ze szpinakiem przełożony dwoma kremami: marchewkowo-jogurtowym z kardamonem i jogurtowym z mango. Niestety, jej pomysł nie przypadł do gustu jurorom, głównie z powodu niezastygniętego kremu. Właśnie z tego powodu Monika musiała pożegnać się z programem.

Poznaj zwycięski przepis na warzywny tort według Tomasza. Kliknij >>

Co wydarzy się w dzisiejszym, halloweenowym odcinku?

W ósmym odcinku „Bake Off - Ale Ciacho!" czeka nas wiele emocji. To walka o półfinał! Bohaterem halloweenowego odcinka będzie oczywiście dynia. W konkurencji technicznej uczestnicy będą musieli wykonać tort bez użycia mąki, masła i śmietanki. Zadaniu przygotowanemu przez jurorów sprostać może tylko wybitny cukiernik. W konkurencji autorskiej pięcioro cukierników przygotuje zjawiskowy wypiek z dynią w roli głównej. Kto nalepiej poradzi sobie z tym zadaniem? Tego dowiecie się już dziś o 21.50 na antenie TVP2.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
1

Polecane artykuły

Informacje Możesz go jeść bez ograniczeń również podczas odchudzania. Odkryj makaron 0 kalorii

Znasz niskokaloryczny makaron, który nie tuczy? Czy to w ogóle jest możliwe? Okazuje się, że tak! Makaron konjac to nowość z Chin, która podbija in...

19
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

0
Informacje Energetyczny koktajl z pokrzywy. Na nadmiar wody w organizmie i dobrą pracę jelit

Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...

0
Informacje Lepsza od owsianki i kanapek na śniadanie. Przepis na miskę zdrowia, która pomoże schudnąć

Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...

6