Sezon na dynię

Jesień ozłaca nasze ulice i dyktuje kierunki kulinarne. Doceniamy wszystko co sycące i co rozgrzewa nas podczas spadków temperatury. Spragnionym pysznych kulinarnych wrażeń, idealnie wpisujących się w klimat panujący z oknem, polecamy szybką w przygotowaniu i ekspresowo znikającą z talerzy zupę czosnkową. Smacznego!

Fot. materiały prasowe

Składniki (3 porcje):

 

  • 3 duże ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki startego sera żółtego
  • 1 litr bulionu mięsnego lub warzywnego
  • pieczywo na grzanki (może być czerstwe)
  • 2 jajka
  • olej Rapso
  • szczypta soli
  • natka pietruszki

 

Wykonanie:

1. Czosnek obierz, zetrzyj, posyp solą i rozetrzyj łyżką, aby uwolnić aromat.
2. Wyłóż czosnek na talerze, dodaj ser żółty.
3. Przygotuj grzanki: pokrój pieczywo, rozgrzej na patelni olej i podpiecz grzanki na złoty kolor.
4. Do gotującego się bulionu wlej jajka i po 10 sekundach rozmąć je przy pomocy widelca.
5. Wylej na talerze porcje zupy, dodaj grzanki, posyp natką pietruszki. Podawaj od razu.

Źródło: informacje prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto z kiwi bez pieczenia

Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...

Odsłon: 39576

30 min
32
Dania główne wieprzowina w piwie

Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...

Odsłon: 409

>60 min
4
>60 min
5
Ciasta Słonecznikowiec

Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...

Odsłon: 9271

>60 min
9