Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię mięso w plastrach pieczone w piekarniku. Dziś prezentuję porcję konkretnego mięsa z dużą ilością cebuli i czosnku:). Łopatka wyszła miękka i krucha.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2909
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 975
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1105
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 273
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2840
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2909
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 975
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1105
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 273
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2840
Składniki
Łopatkę kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy. Cebulę i czosnek kroimy w cienkie plastry.
Mięso umieszczamy w misce, zalewamy marynatą. Dokładnie mieszamy.
W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, przekładamy je cebulą i czosnkiem. Naczynie żaroodporne przykrywamy lub wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 2h. Na ostatnie 30 minut ściągamy pokrywkę lub przecinamy folię.