Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane w musztardzie i podane z duszonymi warzywami, zainspirowane przepisem Docherro: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-piersi-kurczaka-pieczone-w-folii-aluminiowej,186789,docherro.html
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2086
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 83
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 177
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 169
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2086
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 83
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 177
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 169
Składniki
Miałam ochotę na lekki obiad ale za to smaczny. Rano: Pierś pokroiłam w grubą kostkę 3-4 cm. Kawałki wysmarowałam w sporej ilości musztardy i dodałam przyprawy suszone pomidory. Natknęłam na jednorazowe pałeczki bambusowe. Musztarda skruszy mięso i nie będzie ono suche.
Szaszłyki mocno przysmażyłam z każdej strony na prawie suchej patelni. Zdjęłam je . Dałam na patelnie pokrojone warzywa, dodałam odrobinę oliwy i lekko je podsmażyłam aby zmniejszyły objętość. Podlałam odrobiną wody, ułożyłam szaszłyki i całość przykryłam pokrywką. Dusiłam na niewielkim ogniu około 20 minut. Trzeba rozchylić kawałki i sprawdzić czy mięso się ścięło.
To po uduszeniu. Sos sam się zrobił.
Smacznego :)