Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty biszkopt do tortu.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 90
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 90
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem,wanilia na kremowa ,biala mase na najwyzszych obrotach. Dodajemy make wymieszana z maka kukurydziana i szpatulka delikatnie mieszamy . Tortownice lub rant(pieke tylko w rantach) wykladamy papierem do pieczenia -tylko spód i wlewamy mase biszkoptowa.Rant ma 20 cm srednicy
Pieczemy góra/dól 165 stopnie przez ok.45 min. Po upieczeniu,rzucam rantem o blat stolu ,zeby wyszlo powietrze i zostawiam do ostygniecia. GOTOWE!!!