Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty biszkopt do tortu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36940
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9204
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36940
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9204
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem,wanilia na kremowa ,biala mase na najwyzszych obrotach. Dodajemy make wymieszana z maka kukurydziana i szpatulka delikatnie mieszamy . Tortownice lub rant(pieke tylko w rantach) wykladamy papierem do pieczenia -tylko spód i wlewamy mase biszkoptowa.Rant ma 20 cm srednicy
Pieczemy góra/dól 165 stopnie przez ok.45 min. Po upieczeniu,rzucam rantem o blat stolu ,zeby wyszlo powietrze i zostawiam do ostygniecia. GOTOWE!!!