Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka. Polecam.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 732
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 474
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 732
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 474
Składniki
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Musztardę wymieszać z miodem i pozostałymi składnikami. Filet umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż. Mięso rozbić na desce i delikatnie oprószyć solą, pieprzem, mąką pszenną. Mięso zamaczać w rozbełtanym jajku i następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Umieścić na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Wystudzić. Pokroić w kostkę. Na półmisku rozłożyć liście szpinaku i na wierzchu poukładać kawałki kurczaka, kawałki sera camembert, pokrojone na połówki winogrona. Przed podaniem polać sosem musztardowo-miodowym i posypać pestkami słonecznika. Smacznego Pestki słonecznika można zastąpić orzechami włoskimi.