Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka. Polecam.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 61
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 26
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 82
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5118
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 61
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 26
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 82
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5118
Składniki
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Musztardę wymieszać z miodem i pozostałymi składnikami. Filet umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż. Mięso rozbić na desce i delikatnie oprószyć solą, pieprzem, mąką pszenną. Mięso zamaczać w rozbełtanym jajku i następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Umieścić na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Wystudzić. Pokroić w kostkę. Na półmisku rozłożyć liście szpinaku i na wierzchu poukładać kawałki kurczaka, kawałki sera camembert, pokrojone na połówki winogrona. Przed podaniem polać sosem musztardowo-miodowym i posypać pestkami słonecznika. Smacznego Pestki słonecznika można zastąpić orzechami włoskimi.