Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto jest bardzo mało pracochłonny i szybki w wykonaniu. Wystarczy 20 minut, aby delektować się pysznymi kawałkami.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19750
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2889
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3965
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 644
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19750
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2889
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3965
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 644
Składniki
Dno blachy wyłożyć krakersami Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. 250 ml śmietanki zmiksować na sztywno, do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i miksować na najniższych obrotach. Na koniec wlać ostudzoną białą czekoladę. Do tak przygotowanej masy wsypać 2 i 1/2 szklanki amarantusa. Masę wyłożyć na krakersy. Ponownie pookładać na wierzchu krakersy. Czekoladę gorzką i połowę mlecznej rozpuścić w kąpieli wodnej. Zmiksować resztę śmietanki 30% i do ubitej wlać ostudzoną, rozpuszczoną czekoladę. Ciemną masą posmarować krakersy i posypać resztą amarantusa. Składniki na blachę o wymiarach 25/25; Smacznego.