Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zapiekanka dietetyczna to pyszna i prosta propozycja dla wszystkich, którzy liczą spożywane kalorie oraz zwracają uwagę na wysoką jakość jedzenia. W tym daniu znajdują się same warzywa i przyprawy połączone mieszanką jajeczną. To prawdziwa bomba witaminowa, bez zbędnych dodatków. Całość jest tak pyszna, że z pewnością ta zapiekanka na stałe zagości w twoim menu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1352
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1352
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Ziemniaki, marchewki i cebulę obierz. Cukinię zostaw ze skórką. Zetrzyj warzywa na tarce o dużych oczkach. Brokuł bardzo drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj wszystkie warzywa oraz przyprawy. Smaż całość przez 10-15 minut do zmiękczenia i odparowania nadmiaru wody. Zdejmij patelnię z ognia i odstaw do przestudzenia na kilka minut.
Do mieszanki warzywnej dodawaj po jednym jajku, za każdym razem dokładnie mieszając. Na końcu dołóż mąkę migdałową i ponownie wymieszaj.
Naczynie żaroodporne natłuść oliwą. Przenieś do niego całą masę i dobrze ubij. Wierzch wyrównaj.
Zapiekankę dietetyczną piecz bez przykrycia przez ok. 45 minut w 180 st. Celsjusza. Wyjmij ją i odstaw na ok. 5 minut. Danie podawaj na ciepło, udekorowane świeżym rozmarynem.