Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser.. mleczny z wanilią.. malinowo-truskawkowy.. zapraszam :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Z wanilii wydrążamy ziarenka, mieszamy z mlekiem. Mleko podgrzewamy, gdy będzie ciepłe dodajemy słodzik. Żelatynę mieszamy z odrobiną mleka, i podgrzewamy w mikrofali do całkowitego rozpuszczenia, następnie dodajemy do mleka. Odstawiamy do ostygnięcia. Truskawki i maliny zalewamy wodą, podgrzewamy. Na koniec dodajemy słodzik. Owoce miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i podgrzewamy w mikrofali do całkowitego rozpuszczenia, Dodajemy do owocowego musu i mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Do szklanek/pucharków wlewamy mus owocowy. Gdy warstwa stężeje, wlewamy masę mleczną. Dekorujemy płatkami migdałów.