Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam bo są bardzo smaczne ;)
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 848
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5702
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2434
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33916
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 848
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5702
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2434
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33916
Składniki
Mięso kroimy na małe kawałeczki; wrzucamy do miski i posypujemy przyprawami. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, można sobie przygotować mięso również dzień wcześniej.
ciasto - do miski wbijamy jajka, dodajemy przyprawy oraz mleko; miksujemy. Następnie dosypujemy mąkę i ponownie miksujemy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego w razie potrzeby dosypujemy więcej mąki bądź wlewamy więcej mleka.
Do miski z ciastem przekładamy kawałki mięsa i obtaczamy dokładnie, tak żeby były nim całe pokryte.
Do wysokiego pojemnika bądź torebki plastikowej wsypujemy obie mąki wkładamy kąski kurczaka, potrząsamy delikatnie, żeby mąką dokładnie się przykleiła. Można również pojedynczo panierować w mące ale tak zdecydowanie będzie szybciej.
Na rozgrzany olej wrzucamy mięso, zwracając uwagę, by kawałki kurczaka nie dotykały się. Smażymy około 5-7 min; do uzyskania złotego koloru.
Usmażone nuggetsy przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.